Nieuwsarchief
/

ANDRIES NIEUWENHUIS STOPT ALS SPEAKER MARATHONSCHAATSEN

ANDRIES NIEUWENHUIS STOPT ALS SPEAKER MARATHONSCHAATSEN
Andries Nieuwenhuis, lid van het Wielercomité Surhuisterveen, heeft zaterdag in ‘zijn’ Thialf afscheid genomen als microfonist tijdens schaatsmarathons. In de afgelopen decennia stond de Feanster bij honderden wedstrijden naast en op het ijs om verslag te doen van het wedstrijdverloop. Waren het in de beginjaren toppers als ‘dolle’ Dries van Wijhe en Hilbert van der Duim die soms wedstrijden compleet op hun kop konden zetten, zaterdag zegevierde Sjoerd den Hertog in de allerlaatste marathon die Andries van zijn herkenbaar en deskundig commentaar voorzag. “Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Het was een voorrecht om dit te mogen doen”, sprak hij na pakweg 35 jaar als speaker.
 
Hoogtepunten waren nationale kampioenschappen op natuur- en kunstijs, en de meer dan 25 edities van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Dat alles stond echter in de schaduw van de échte Elfstedentocht in 1997 met Henk Angenent en Klasina Zeinstra als winnaars.
 
Tijdens de korte bijeenkomst na afloop van de marathon om de Rein Zwart Memorial, werd Nieuwenhuis in het zonnetje gezet door Jan Schuitema, voorzitter van de sectie Marathonschaatsen van de KNSB en door voorzitter Feike Buma van het gewestelijk marathonbestuur.
 
Button