Nieuws
/

Alyda Norbruis op weg naar de Paralympische Spelen in Tokyo!

Alyda Norbruis op weg naar de Paralympische Spelen in Tokyo!

Meervoudig Paralympisch, Wereld- en Nationaal Kampioen en winnares van meerdere Wereldbekerwedstrijden. Alyda Norbruis heeft een volle prijzenkast en is nu hard aan het werk om in Tokyo de kast nog voller te maken. Voorheen beoefende Alyda meerdere disciplines op de weg en op de baan, maar chronische blessures hebben haar gedwongen een fulltime sprintster te worden. De 500 meter op de baan is de enige discipline waar ze zich vol op richt. Veel krachttraining, explosieve intervaltraining en veel minder duurbelasting.

Zaterdag 27 juli biedt een uitgelezen mogelijkheid om van Alyda zelf te horen hoe ze ervoor staat en hoe ze deze transformatie beleeft. Dan vindt namelijk de jaarlijkse Alyda Norbruis Classic plaats, een evenement ingebed in de Pieter Weening Classic. Naast kennis maken met Alyda, of even bijpraten, is het ook mogelijk meer te weten te komen over haar stichting Kopgroep Alyda. Dit alles in de  Kopgroep Alyda-tent op het supergezellige Torenplein in Surhuisterveen, het middelpunt van de dag. 

Schrijf je in als deelnemer voor de 40 km op www.wielrennensurhuisterveen.nl en win je eigen medaille. Natuurlijk kun je ook inschrijven op andere afstanden van de Pieter Weening classic.

 
Button