Nieuws
/

Afscheidnemende Knetemann derde achter Van der Breggen en Koster

Afscheidnemende Knetemann derde achter Van der Breggen en Koster

Afscheidnemende Knetemann derde achter Van der Breggen en Koster

Foto's: Edo Werkman

Roxanne Knetemann reed zaterdag haar laatste koers. In de 47e Kermisronde van Assendelft finishte de renster van Parkhotel Valkenburg CT als derde achter Anna van der Breggen en Anouska Koster.

“Vandaag was mijn laatste criterium”, twitterde Knetemann zaterdag. “Het was mooi, leuk en onwijs gezellig. Assendelft bedankt voor het mooie afscheid”.

Hoogtepunten in de carrière van de 32-jarige inwoonster van Terwispel waren zonder meer de tweede plaats met Rabo-Liv tijdens het WK ploegentijdrit 2013 in het Italiaanse Florence en het brons in dezelfde discipline in Richmond (USA) in 2015. Ook haar top-tien klasseringen in Gent-Wevelgem 2014 (5e) en de Waalse Pijl 2015 (7e) mogen er zijn. Net als haar derde stek in het NK tijdrijden 2016 in Middelharnis. Dit jaar werd Knetemann derde in de Ronde van Surhuisterveen.

Voor Anouska Koster uit De Westereen was de Kermisronde in Assendelft haar laatste optreden in het shirt van het Deense team Virtu. Koster kwam in de beslissende kopgroep terecht. Voormalig wereldkampioene Anna van der Breggen reed weg uit deze groep en pakte de zege. Koster won de sprint van de achtervolgende groep voor Roxanne Knetemann. Nicole Steigenga (Exmorra) werd zesde.

”Na mijn Franse avontuur ben ik een beetje blijven trainen voor deze laatste koers. Het ging eigenlijk best lekker vandaag. We reden al snel met een groep van 6 renners weg. Anna reed weg en soleerde naar de winst. Daarachter won ik de sprint. Mooi om het seizoen zo af te sluiten met een podiumplaats. Ook mooi dat Rox in haar laatste koers op het podium stond”, vertelt Koster op haar site. Volgend seizoen rijdt de ex-kampioen van Nederland in het shirt van Parkhotel Valkenburg CT.

Wim Stroetinga finishte bij de elite-mannen als zesde. Rick Ottema (Leeuwarden) werd tweede achter Jesper Rasch.

Podium Ronde van Surhuisterveen 2019 v.l.n.r. Danique Braam, Anouska Koster en Roxanne Knetemann

 

 
Button