Nieuws
/

Adriaan Botma wint criterium in Hanzestad Bolsward

Adriaan Botma wint criterium in Hanzestad Bolsward

Adriaan Botma wint criterium in Hanzestad Bolsward

Foto boven: De huldiging op het balkon van het voormalige stadshuis. V.l.n.r.: Peter Merx, rondemiss Anika Rekker, Adriaan Botma en Niels van Ekeren. Foto: @cyclingteamfryslan

Adriaan Botma won zaterdagavond de Brandsma Koffie Ronde van Bolsward. Het was de eerste overwinning voor de debutant bij elite en beloften. De Driezumer kwam solo over de meet. Peter Merx werd tweede en Niels van Ekeren.

Elfstedenstad Bolsward ademt in het pinksterweekend sinds jaar en dag fietsen. Pinkstermaandag staat de Fiets Elfstedentocht op het programma. Voor de zaterdag de mini-Elfstedentocht, die dit jaar door de weersomstandigheden werd afgelast, en het wielercriterium.

Adriaan Botman kwam in het begin van het seizoen als debutant knap uit de startblokken in het shirt van Cycling Team Fryslân. In de klassieke Omloop van de Veenkoloniën opende hij met een top-tien plaats, achtste!

Ook in Bolsward liet hij zijn benen spreken. Botma maakte deel uit van een kopgroep van elf renners met onder meer Douwe en Hartthijs de Vries en zijn ploegmaats Guillaume Visser en Henk Bos. Veertien ronden voor de finish ging Botma op avontuur. “Ik kreeg een gaatje en ben toen flink doorgereden.” De voorsprong liep in de slotronden op tot bijna een minuut.

Met Botma kreeg de drukbezochte ronde door het hart van de Hanzestad een verdiende winnaar.

De uitslag van de Brandsma Koffie Ronde van Bolsward:

  1. Adriaan Botma, Driezum; 2. Peter Merx, Warfhuizen; 3. Niels van Ekeren, Rijswijk; 4. Douwe de Vries, Heerenveen; 5. Jos de Vos, Heerenveen; 6. Guillaume Visser, Heerenveen; 7. Marcel Fröse, Zetel (Dld); 8. Martijn Dijkstra, De Knipe; 9. Hartthijs de Vries, Kollum; 10. Henk Bos, Drachten.

Tom van der Werff wint

Tom van der Werff won zaterdag de Youth Hammer in categorie 7 op Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Finn Hiemstra werd derde in categorie 5.

Leon Brinksma Nederlands kampioen

Leon Brinksma werd samen met tandemgenoot Siemen Nederlands kampioen in het Brabantse Fijnaart.

 
Button