Nieuwsarchief
/

Nederlandse vrouwen domineren in WB Heusden-Zolder; ook Van der Poel wint

Nederlandse vrouwen domineren in WB Heusden-Zolder; ook Van der Poel wint

De Nederlandse vrouwen domineerden 2e Kerstdag de 7e wereldbekermanche in Heusden-Zolder. In de slotronde deelde tweevoudig Nederlands kampioene Lucinda Brand de beslissende tik uit. Alleen Ceylin del Carmen Alvarado kon volgen In de sprint moest ze echter buigen voor Brand. Annemarie Worst werd derde. In de top-tien zijn de namen van zeven Nederlandse vrouwen terug te vinden. 

De uitslag: 1. Lucinda Brand; 2. Ceylin del Carmen Alvarado; 3. Annemarie Worst; 4. Marianne Vos; 5. Inge van der Heijden; 6. Sanne Cant (B.); 7. Eva Lechner (It.); 8. Shirin van Anrooij; 9. Yara Kastelijn; 10. Laura Verdonschot (B.). 

Ceylin del Carmen Alvarado neemt na haar tweede plaats de leiding in het algemeen van de Wereldbeker over van de Tsjechische Katerina Nash. Alvarado heeft 360 punten Nash volgt op 1 punt en Annemarie Worst is derde met 345 punten. Inge van der Heijden en Lucinda Brand staan vierde en vijfde met respectievelijk 311 en 290 punten. Yara Kastelijn en Manon Bakker nemen de negende en tiende plaats in met respectievelijk 264 en 251 punten.

Bii de beloften-vrouwen leidt Alvarado voor Van der Heijden en de Britse Anna Kay. Bij de belotfen-heren won de Zwitser Kevin Kuhn, tevens leider in de Wereldbeker. Ryan Kamp is tweede in het klassement. Thibaut Nys won bij de junioren. Tibor del Grosso werd vierde. Nys won alle vijf wereldbekerwedstrijden en is afgetekend leider in het klassement.

Van der Poel wint

Op Mathieu van der Poel stonder ook in de 7e wereldbekermanche geen maat. Na 27 minuten cross was één serieuze 'verdappering' van de wereldkampioen genoeg om het verschil te maken. Lauens Sweeck was de snelste achtervolger en werd tweede voor Quinten Hermans. Het was voor Sweeck de derde tweede plaats in vier jaar. Toon Aerts, leider in de Werldbeker, stond, ondanks twee gebroken ribben, aan de start en werd veertiende. "Een lastige omloop", concludeerde Van der Poel aan de finish. "Op deze omloop hebben de achtervolgers je continu in het vizier."

De uitslag: 1. Mathieu van der Poel; 2.Laurens Sweeck (B.); 3. Quinten Hermans (B.); 4. Michael Vanthourenhout (B.); 5. Gianni Vermeersch (B.); 6. Corné van Kessel; 7. Tim Merlier (B.); 8. Joris Nieuwenhuis; 9. Lars van der Haar; 10. Thijs Aerts (B.); 11. David van der Poel.

Toon Aerts blijft leider in de Telenet UCI World Cup met 437 punten voor Michael Vanthourenhout (392) en Eli Iserbyt (386). Laurens Sweeck en Quinten Hermans staan vierde en vijfde met respectievelijk 364 em 358 punten. De verdere stand: 6. Lars van der Haar (357), 7. Corné van Kessel (325), 8. Mathieu van der Poel (320), 9. Gianni Vermeersch (312), 10. Joris Nieuwenhuis (268).

Gosse van der Meer zevende

Gosse van der Meer reed in het Zwitsers Luzern/Pfaffnau naar een zevende plaats. De Belg Yannick Peeters won voor de beide Zwitsers Lukas Flückiger en André Frischknecht. 

Isa Looienga uit Drachten won de Kerstcross in Norg bij de nieuwelingen-meisjes. Jasper Huitema en Björn Hommes werden vierde en vijfde bij de nieuwelingen. Bij de vrouwen werd Wendy Oosterwoud zesde en Laura Krans achtste. Bij de elite-mannen reed Daniel Elzinga naar een twaalfde stek. De wedstrijd werd gewonnen door Thymen Arensman voor Gert-Jan Bosman.

 

 

 
Button