Evenementen overig
/

Bloeizone Fryslân Tour 2021

Eerste etappe op 3 maart in wielermekka Surhuisterveen.

De internationale etappekoers Bloeizone Fryslan Tour voor vrouwen met o.a. topteams als Jumbo Visma en Trek-Segafredo aan de start, is de opvolger van de Healthy Ageing Tour en wordt van donderdag 3 maart tot en met zaterdag 5 maart verreden. Aansluitend vindt op zondag 6 maart de nieuwe Elfstedenrace voor mannen plaats als UCI 1.2-evenement op de wielerkalender. Stichting Wielercomité Surhuisterveen werkt samen met organisator Thijs Rondhuis van Courage Events, om deze tijdrit etappe tot een succes te maken. 


Bloeizone Fryslân Tour 2021

Dames tijdtrit - 3 maart 2022

Aan het begin van het vrouwen seizoen mogen de rensters allereerst de strijd tegen de klok aangaan en wel over een afstand van 14,4 kilometer. Het startpodium is op de Warreboslaan (ter hoogte van het bedrijfspand van de AVEK) voorzien, de finishlijn wordt aan De Ketting getrokken. Het parcours voert via de Boelenslaan en via Houtigehage naar de aankomst. Om 12.30 uur start de eerste renster en om 15.00 uur moet de laatste renster binnen zijn.  


Drie etappes in Fryslân 

De noordelijke provincie met wielerambities mag zich verheugen op de komst van de nodige vrouwentoppers van 3 tot en met 5 maart. De wedstrijd telt dit jaar drie etappes. Begonnen wordt met een tijdrit van 14 kilometer met start en finish in wielerdorp Surhuisterveen. Op dag twee staat een rit in lijn over 135 kilometer van Eastermar naar Bakkeveen op de rol. De slotetappe vertrekt en finisht in Drachten en is 137 kilometer lang. Friesland kent een rijke wielerhistorie en wil zich de komende jaren weer nadrukkelijker op de wielerkaart zetten.

De etappekoers voor vrouwen (voorheen de Healthy Aging Tour) had de afgelopen jaren de nodige wielerkampioenen aan het vertrek en de vooruitzichten zijn nu ook gunstig. De historie van de wedstrijd voert terug naar 2011 toen Adrie Visser de eerste editie won. De afgelopen jaren lieten ook Ina-Yoko Teutenberg, Lucinda Brand, Lisa Brennauer, Amy Pieters en Lisa Klein zich tot eindwinnares kronen. Ellen van Dijk was veruit de meest succesvolle renster van deze ronde door Noord-Nederland, de wereldkampioene tijdrijden wist in 2013, 2016, 2017 en 2021 het algemeen klassement te winnen. Rensters als Marianne Vos, Kirsten Wild en Anna van der Breggen behaalden dagzeges in de ronde. Dat lukte Friezin Aafke Soet in 2018 ook.

De wedstrijden worden dagelijks live op Omroep Fryslân uitgezonden en ook zijn er wedstrijdbeelden op Eurosport te zien.Bloeizone Fryslân Tour | Wielrennen Surhuisterveen

Plattegrond van de dames tijdrit koers op 3 maart

De start van de 14,4 km tijdrit is vanuit Surhuisterveen aan de Warreboslaan, ter hoogte van het bedrijfspand van de AVEK. 

De Route loopt via De Warreboslaan, De Trije Roeden naar De Boelenswei, linksaf in Boelenslaan over de Spekloane, daarna een klein stukje langs de N369 over de Foudenswei en dan linksaf via de Houtigehaechsterwei, Wytse Peetswei, Skoallewyk, Fabryksloane. Daarna rechtsaf door Houtigehage en via de Ds. Visscherwei, Buorren weer terug via de De Trije Roeden en de Warreboslaan. De finish is in Surhuisterveen aan De Ketting.

Om 12.30 uur start de eerste renster en om 15.00 uur moet de laatste renster binnen zijn.  


Meer informatie 

De organisatie van de Bloeizone Fryslân Tour ligt in handen van Courage Events, Dhr. Thijs Rondhuis. De Bloeizone Tour is onderdeel van een vierdaags wielerevenement van 3 t/m 6 maart met op de laatste dag een Elfstedenrace voor het mannenpeloton. Voor meer informatie kijk op: www.elfstedenrace.nl of www.bloeizonefryslantour.nlAbiant NL BV
Designstijl
PowerGo
Coöperatie Glasvezel Fluch
Stavast Creatie
Friesland Lease
Beijk Partycatering
De Poel Koel- en Vrieshuis
Van den Brug
Rabobank
Landal - Kasteeldomein De Cauberg
H&I Surhuisterveen
Brasserie Kolkzicht
H&W Totaaldak
Expert Surhuisterveen
Omrin
Kapenga Wonen
Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF)
 
Button