Nieuwsarchief
/

Zuidema, Zijlstra en Eeftink winnen in Harkema

Zuidema, Zijlstra en Eeftink winnen in Harkema

Zuidema, Zijlstra en Eeftink winnen in Harkema

De kop is eraf in de Wielerdriedaagse van Harkema. Vrijdagavond openden de amateurs het wielerbal met een criterium. Vijf renners ontsnapten vroeg in de wedstrijd: Joakim Zuidema (foto boven), Hylke Wijnsma, Gerard Haasjes, Arthur Helder en Bert Lip. Het vijftal werkte eendrachtig samen en bouwde een grote voorsprong op. Een poging van Sipke Zijlstra om de kloof naar de kopgroep te dichten, strandde. De Friezen Frank Wierstra, Jan Terpstra en Adriaan Botma bleven wel uit de greep van het peloton, maar de vijf koplopers bleven onbereikbaar en dubbelden het peloton. Zuidema was de snelste en won. Zijn vierde overwinning van het seizoen. Hylke Wijnsma en Gerard Haasjes werden tweede en derde.

De uitslag:

  1. Joakim Zuidema
  2. Hylke Wijnsma
  3. Gerard Haasjes
  4. Arthur Helder
  5. Bert Lip
  6. Frank Wierstra
  7. Jan Terpstra
  8. Adriaan Botma
  9. Sipke Zijlstra
  10. Harko Kievit

Tijdrit met herkansing

Zaterdag stond de individuele tijdrit over 1,25 kilometer met herkansing op het programma. Een noviteit. Na de eerste serie bij de amateurs zette Sipke Zijlstra de derde tijd op de klokken achter Mark Prinsen en  Carlo Ceasar. Zijlstra, de gewezen renner uit de nationale baanselectie,  maakte gebruik van de herkansing en troefde met 1.34.36 minuut de concurrentie af.

Foto onder: Aan de boorden van de pingo aan de Homear doet Sipke ZIjlstra de laatste ultieme voorbereiding voor zijn beslissende coup naar de winst in de tijdrit.

Verrassend was de tweede plaats van Mark Prinsen uit Heerenveen (foto onder) met 1.34.47 minuut. Shorttracker Prinsen haalde de jongste Olympische Spelen net niet. De Feanster hing de schaatsen in de wilgen en koos resoluut voor het wielrennen. “Ik was al die selectiemomenten beu. Ik heb gekozen voor mijn studie werktuigbouwkunde en voor het wielrennen,” vertelde de renner van de Friesche Leeuw tussen de reeksen door. “Volgend jaar wil ik de overstap maken naar de elite-mannen.“ Carlo Cesar werd derde met een tijd van 1.34.69 minuut.

Bij de elite-mannen was uiteindelijk baan- en wegrenner Roy Eefting de snelste met 1.34.09. Cor van Leeuwen werd tweede en de Marumer tijdrijder Wieger van der Wier derde.

De tijdrit voor vrouwen ging niet door vanwege te weinig deelname. De complete uitslagen vindt u op www.knwu.nl/wegwielrennen/uitslagen

Morgen, zondag, staat de 25e Wadro Ronde van de Kerspelen op het programma voor vrouwen en mannen. Meer informatie op www.wielerpromotieachtkarspelen.nl.

Foto onder: De verrichtingen van de renners werden vrijdagavond met aandacht gadegeslagen door de oud-coureurs Kor en Durk en 'de man met de meeste kilometers in de benen', Bennie.

 

 
Button