Nieuwsarchief
/

Alvarado en Iserbyt winnen Ethias Vestingcross in Hulst

Alvarado en Iserbyt winnen Ethias Vestingcross in Hulst

Ook de Ethias Vestingcross in Hulst werd een prooi voor Ceylin del Carmen Alvarado. Opnieuw was Annemarie Worst haar belangrijkste tegenstander. "Ik maakte een foutje in de slotronde en weg was Ceylin", vertelde Worst aan de meet. " Het was een spannende wedstrijd". Derde werd Denise Betsema. "Ik ben tevreden" , meldde de Texelse. "Ik startte op de vierde rij. Op het smalle parcours kostte het veel energie om voorin te komen. Om het laatste kloofje naar de twee koploopsters te overbruggen was iets te veel" . De wedstrijd begon een kwartier later omdat eerst een omgewaaide boom verwijderd moest worden. De wedstrijd telde niet mee voor één van de klassementen.

De uitslag: 1. Ceylin del Carmen Alvarado, 2. Annemarie Worst, 3. Denise Betsema, 4. Anna Kay (Gbr.), 5. Marion-Norbert Riberolle (Fr.), 6. Shirin van Anrooij, 7. Ellen Van Loy, 8. Inge van der Heijden, 9. Alicia Frank (B.), 10. Manon Bakker.

Bij de junioren won wereldkampioen Thybaut Nys voor Tibor del Grosso.

Eli Iserbyt sterkste bij de elite-mannen en beloften

Eli Iserbyt, bezig aan een uitstekend seizoen, was ook in de Zeeuws-Vlaamse cross, die volgend seizoen deel uitmaakt van het wereldbekercircuit, de sterkste. In de tweede ronde ging de tweevoudige wereldkampioen bij de beloften er vandoor. Diverse pogingen om in het spoor te komen van Iserbyt mislukten. De Brit Tom Pidcock werd tweede en Toon Aerts derde.

De uitslag: 1. Elit Iserbyt, 2. Tom Pidcock (Gbr.), 3. Toon Aerts, 4. Lars van der Haar, 5. Laurens Sweeck, 6. Jens Adams, 7. Daan Soete, 8. Tom Meeusen, 9. Corné van Kessel, 10. David van der Poel.

 

 

 

 
Button