Nieuws
/

Nederlands succes met Kamp en Worst in Wereldbeker in Nommay

Nederlands succes met Kamp en Worst in Wereldbeker in Nommay

Dubbel Nederlands succes in de 8e manche van de Wereldbeker veldrijden  in het Franse Nommay. Bij de beloften trok nationaal kampioen Ryan Kamp aan het langste eind. Bij de vrouwen won Annemarie Worst de sprint voor Ceylin del Carmen Alvarado, de leidster in de Telenet Wereldbeker. Met haar winst is Worst op vier punten gekomen van Alvarado met nog een wedstrijd te gaan, de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide, volgende week zondag. De Amerikaanse Kathie Compton werd derde. Manon Bakker reed naar een keurige vijfde plaats.

Grote afwezige bij de mannen is Mathieu van der Poel, die de voorkeur geeft aan een lange trainingsstage met de wegploeg van Alpecin-Fenix. Ook Wout van Aert is niet van de partij. De Belg heeft ondertussen wel te kennen gegeven het WK veldrijden te zullen gaan rijden. Vanaf volgende week zaterdag in Zonnebeke is hij weer van de partij. De winst was nu voor Eli Iserbyt, die handig gebruik maakte van het slippertje van Toon Aerts, die tweede werd. De Belgische kampioen Laurens Sweeck werd derde. Lars van der Haar werd vierde en Corné van Kessel zesde. Gosse van der Meer werd als 42ste geklasseerd.

Klassementen

Na acht wedstrijd leidt Toon Aerts in de wereldbeker met 507 punten gevolgd door Eli Iserbyt (466) en Micheal Vanthourenhout (432). De top-tien bestaat verder uit: 4. Laurens Sweeck (429), 5.. Lars van der Haar (417), 6. Quinten Hermans (406), 7. Corné van Kessel (375), 8. Gianni Vermeersch (358), 9. Mathieu van der Poel (320), 10. Thijs Aerts (307).

Bij de vrouwen leidt Ceylin del Carmen Alvarado met 430 punten voor Annemarie Worst (425) en de Tsjechische Katerina Nash (398). De verdere top-tien bestaat uit: 4. Inge van der Heijden (344), 5. Katie Compton (341), 6 Maghalie Rochette (Canada) 329), 7. Anna Kay (Gbr. – 313), 8. Manon Bakker (306), 9. Caroline Mani  (298), 10. Lucinda Brand (290).

Bij de beloften-heren leidt de Zwitser Kevin Kuhn met 230 punten voor Ryan Kamp (180) en de Fransman Antoine Benoist (170). Bij de junioren won Thibaut Nys alle zes wereldbekerwedstrijden en is dus leider.

 
Button