Nieuwsarchief
/

Van der Poel en Worst winnen Superprestige in Diegem

Mathieu van der Poel won voor de zesde keer op rij de Superprestige wedstrijd in Diegem. Tot half koers hield de wereldkampioen zich rustig. Eén 'verdappering' was voldoende om het verschil te maken. "Het moest vandaag op karakter", vertelde Van der Poel na afloop". "k had niet mijn beste dag, maar dit is een parcours wat mij goed ligt". Eli Iserbyt strandde op negen seconden. Michael Vanthourenhout werd op 28 seconden derde.

De verdere uitslag: 4. Tim Merlier, 5. Lars van der Haar, 6. Laurens Sweeck, 7. Corné van Kessel, 8. Quinten Hermans, 9. David van der Poel, 10. Tom Pidcock.

Stand na 6 manches Superprestige: 1. Laurens Sweeck 69 punten, 2. Eli Iserbyt 68, 3. Lars van der Haar 64, 4. Quinten Hermans 63, 5. Corné van Kessel 62, 11. Mathieu van der Poel 30. Bij de beloften leidt Pidcock het klassement met 48 punten. De Nederlander Ryan Kamp staat derde met 22 punten.

Vrouwen

Annemarie Worst troefde in de sprint Ceylin del Carmen Alvarado af en won. Derde werd Yara Kastelijn. Ook de plaatsen vier en vijf waren voor Nederlandse vrouwen. Inge van der Heijden werd vierde en Puck Pieterse vijfde. De verdere uitslag: 6. Alice Maria Arzuffi (It.), 7. Blanka Vas (Hongarije), 8. Sanne Cant (B.), 9. Eva Lechner (It.), 10. Maghalie Rochette (Canada).

Bij de vrouwen wordt het klassement aangevoerd door Alvarado met 81 punten voor Kastelijn 76 en Worst 65 punten. Arzuffi staat vierde met 62 punten en Cant vijfde met 61 punten. Bij de beloften-vrouwen leidt Alvarado eveneens met 48 punten voor Van der Heijden 34 punten en Shirin van Anrooij met 21 punten.

Bij de junioren won Tibaut Nys en blijft ook leider in het klassement. Tibor del Grosso finishte als vierde.