Nieuwsarchief
/

Zeventig jaar amateurronde van Surhuisterveen

Zeventig jaar amateurronde van Surhuisterveen

Foto BDA -Arjan Dillema voelt zich steeds beter thuis ‘in de kop van de koers’.

De ‘amateurronde’ van Surhuisterveen bestaat zeventig jaar. Van een wedstrijd op gewone fietsen en transportfietsen is de koers voor elite-, beloften- en amateurrenners in de loop van de decennia uitgegroeid tot een gerenommeerd wielercriterium.

Voor de editie 2022, in het voorprogramma van de Profronde op dinsdag 26 juli a.s., prijken meer dan honderd namen op de deelnemerslijst.

Naast erkende prijskapers als Björn Bakker, Jord Baak, Mark Prinsen, Harry Sweering, Nederlands kampioen 2021 Jarno Gemelich Meijling en Remco Schouten, de winnaar van 2019, geven ook aantal jeugdige talenten acte de présence. Zo won Gerrie van Lingen in Hanzestad Bolsward het criterium aan de vooravond van de Fiets Elfstedentocht. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de voormalige skeelertopper uit Twijzelerheide, die rijdt voor de Brabantse formatie van Willibrord Wil Vooruit. Ook Guillaume Visser (Heerenveen) en Aldert van der Veen (Wijnjewoude) zetten steeds meer hun stempel op het koersverloop. Hetzelfde geldt voor Bas Luca de Vries (Kollum). De renner van wielervereniging Kapenga Home Center wist, na een aarzelend begin van het seizoen, enkele weken geleden de 38ste Omloop van Bedum solo te winnen. Ook clubgenoot Jitse Wiersma (Augustinusga) voelt zich steeds meer thuis in het peloton. Dat geldt zeker ook voor Arjan Dillema. De jonge Doezumer, die vanaf de jeugd actief is in het peloton, bemoeit zich als debutant steeds meer met het koersverloop. “Ik voel me goed. Het gaat steeds beter om voorin de wedstrijd mijn ding te doen en initiatief te nemen. Hier word ik alleen sterker en beter van.’

De wedstrijd over 80 kilometer begint om 16.00 uur.

 
Button