Nieuwsarchief
/

Ceylin del Carmen Alvarado wint Middelkerke en Superprestige

Ceylin del Carmen Alvarado wint  Middelkerke en Superprestige

Ceylin del Carmen Alvarado won zaterdagmiddag de laatste Superprestigewedstrijd in Middelkerke. Ook de eindbuit in het regelmatigheidscriterium was voor de werelldkampioene. In de cross aan de Belgische kust rekende ze op de streep af met haar twee overgebleven rivales Denise Betsema (2e) en Annemarie Worst (3e). Nog drie Nederandse vrouwen reden top-tien in Middelkere: Shirin van Anrooij (4e), Yara Kastelijn (6e) en Inge van der Heijden (8e).

EindstandTelenet Superprestige na zeven wedstrijden bij de vrouwen: 1. Ceylin del Carmen Alvarado 96 punten; 2. Yara Kastelijn 86; 3. Annemarie Worst 78 4. Alice Maria Arzuffi (It.) 67; 5. Sanne Cant 67; 8. Inge van der Heijden 50; 9. Shirin van Anrooij 36.

Alvarado won drie wedstrijden: Gieten, Ruddervoorde en Middelkerke. Annemarie Worst won in Zonhoven en Diegem. Alice Maria Arzuffi in Boom en Yara Kastelijn in Gavere. De wedstrijd in Merksplas werd vorige week zondag afgelast.

Bij de beloften-vrouwen was de eindoverwinning eveneens voor Alvarado met 56 punten voor Inge van der Heijden (40), Shirin van Anrooij (28) en Manon Bakker en Anna Kay (Gbr.) met elk 23 punten. Aniek van Alpen werd zesde (23) en Puck Pieterse achtste(8).

Laurens Sweeck wint en pakt ook eindbuit Telenet Superprestige

Voor Laurens Sweeck waren het in Middelkerke net als Alvarado twee vliegen in één klap. Naast de dagwinst was er ook de eindwinst in het Superprestigeklassement. De Belgische kampioen won solo. Toon Aerts ontfermde zich over de tweede plaats en Eli Iserbyt kwam als derde mee op het podium. Lars van der Haar finishte knap als vierde en hield daarmee zijn derde plaats vast in het klassement. Joris Nieuwenhuis werd tiende.

Het eindklassement bij de mannen: 1. Laurens Sweeck 84 pinten, 2.Eli Iserbyt 81, 3. Lars van der Haar 76, 4. Toon Aerts 74, 5. Quinten Hermans 72, 6. Tom Pidcock 63, 7. Corné van Kessel 63, 8. Michael Vanthourenhout 40, 9. Tim Merlier 35, 10. Jens Adams 33 en 12. Mathieu van der Poel.

Bij de beloften-heren won Tom Pidcock het eindklassement met 56 punten voor wereldkampioen Ryan Kamp (28) en Ben Turner (24).

Bij de mannen wonnen Toon Aets (in Boom en Zonhoven), Mathieu van der Poel (in Ruddervoorde en Diegem) en Eli Iserbyt (in Gieten en Gavere) elk twee wedstrijden. Laurens Sweeck won in Middelkerke.

Bij de junioren won vandaag wereldkampioen Thibaut Nys voor de Noord-Drent Tibor del Grosso. Nys won het eindklassement. Del Grosso werd zesde en Hugo Kars zevende.