Nieuws
/

Alvarado, Vos, Worst en Van der Poel winnen in crossweekend

Alvarado, Vos, Worst en Van der Poel winnen in crossweekend

Annemarie Worst won zondag afgetekend de Druivencross in Overijse. Tweevoudig Nederlands kampioene Lucinda Brand werd tweede en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi derde. Niemand van de concurrentes had in deze cross een antwoord op de demarrage van Worst. "Het was een zwaar rondje', vertelde Worst aan de meet. 'Op de technische stukken kon ik het verschil maken. Een heerlijk crossweekend op zulke zware parcoursen'. Lucinda Brand reed, na twee weken trainingskamp, naar een tweede plaats. 'Ik kon vandaag mijn kracht niet kwijt. Ik was op zoek naar het goede gevoel en mijn techniek'. Voor Worst was het de zevende overwinning van het seizoen.

Bij de elite mannen was Mathieu van der Poel weer helemaal terug. De wereldkampioen had aan één versnelling genoeg. De jonge Brit Tom Pidcock werd tweede en Quinten Hermans derde. Toon Aerts moest dit keer genoegen nemen met de vierde plaats voor Tim Merlier. Lars van der Haar stapte halverwege de wedstrijd uit koers. Hij had te veel hinder van een rugblessure die hij zaterdag opliep in de Hotondcross.

Soudal Hotondcross op Hotondberg (DVV Trofee)

Ceylin del Carmen Alvarado won de Soudal Hotondcross. Een loodzware cross op de zompige weide op de flanken van de Hotondberg. "Eén van de zwaarste crossen van het seizoen", aldus Mario De Clercq, de drievoudige wereldkampioen, die ook twee keer de Internationale Centrumcross van Surhuisterveen won. Annemarie Worst werd tweede. "Ik maakte wat teveel foutjes om in het spoor van Alvarado te blijven". In het algemeenklassement blijft Worst na 4 manches leidster in het DVV Verzekeringen Trofee. Yara Kastelijn werd derde voor Evie Richards en wereldkampioene Sanne Cant.

Bij de elite-mannen won Belgisch kampioen Toon Aerts voor Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel. Na 408 dagen geen overwinning voor de wereldkampioen, die twee weken op stage was met de wegploeg van Corendon-Circus. "Ik was niet goed genoeg", meldde Van der Poel. Lars van der Haar en Corné van Kessel werden respectievelijk zesde en achtste.

Leonie Bentveld reed in Ronse bij de junior-vrouwen en werd keurig vijfde. De winst was voor Puck Pieters, gevolgd door Isa Nomden, Ilse Pluimers en Mirre Knaven. Bij de beloften won de Nederlander Ryan Kamp.

De klassementen van de DVV Verzekering Trofee, die op tijd wordt verreden, na vier manches.

Heren elite 1. Eli Iserbyt 4.06'43"; 2. Toon Aerts op 1'45"; 3. Michael Vanthourenhout op 3’08”; 4. Lars van der Haar op 3’57”; 5.  Mathieu van der Poel op 4’24”; 7. Corné van Kessel op 6’01”.

Vrouwen 1. Annemarie Worst 2.48' 54"; 2. Ceylin del Carmen Alvarado op 0’56”; 3. Yara Kastelijn 1'02"; 4. Alice Maria Arzuffi op 4’45”, 5. Eva Lechner 5' 21".

Meer cross

Marianne Vos, op trainingskamp in Spanje met haar team CCC, won zaterdag de Ciclo-cross Ciudad de Xativa.

 

 

 
Button