Nieuwsarchief
/

Benny van der Kooi wint thuis in Noardburgum; Koster wint op MTB

Benny van der Kooi wint thuis in Noardburgum; Koster wint op MTB

Foto @anouskakoster.nl 

De cross is terug in Noardburgum. In het verre verleden streden de Friese crossers in de bossen van Toutenburg om de proviniciale titels. Lang bleef het stil, maar afgelopen zaterdag werd op initiatief van enkele vrijwilligers uit het dorp en onder de vlag van wielervereniging Otto Ebbens de zevende manche van de ICW Wintercompetitie verreden. Op een rondje van 2,7 kilometer met modder, technische stroken, wat klimwerk en snelle stukken konden de deelnemers zich naar harte lust uitleven. Een initiatief dat naar meer smaakt!

Bij de heren won thuisrijder Benny van der Kooi voor Nils Heijnen en Philip Sijbrandi. Arjen Veenstra werd vierde. Een andere Opender knaap, Daniel Elzinga, één van de favorieten, reed lek en moest teleurgsteld de koers verlaten. Bonne van der Kooi werd tiende en Lieuwe Westra twaalfde.

Bij de vrouwen won Hedwig de Jong en bij de junioren Paul Bijlsma. Jorn Kooistra werd tweede. Winst was er ook voor Collin Stienstra (categorie 1). Djurre Kroontje (categorie 2/3) en Jefferey Stienstra (categorie 4/5) werden derde. Bij de nieuwelingen werd Sille Hut tweede. 

Ook de MTB-ers kwamen in actie. Arjan Dillema werd tweede bij de junioren. De winst bij de vrouwen was voor Anouska Koster. 

“Het parcours lag me prima. Door de modder gleed het op sommige stukken wel aardig, maar dat was ook wel fun. Het was afzien, maar ik heb er ook van genoten zo dichtbij huis. Vroeger heb ik vaker op dit parcours getraind, vooral het klimmetje. Het was mooi om hier te kunnen winnen. Dit was voorlopig wel de laatste MTB-wedstrijd voor mij. Op 9 december ga ik met de ploeg, Parkhotel Valkenburg, op trainingskamp, misschien keer ik daarna nog even terug op de MTB”, aldus Anouska Koster na afloop.

De uitslagen van Noardburgum zijn te vinden op www.knwunoord.nl.

Moergestel en Oudewater

Nationaal werd er dit weekend gecrosst in Moergestel en Oudewater. In Moergestel reed Leonie Bentveld naar een tweede plaats achter Puck Pieterse. Wereldkampioen Erik Dekker won bij de Masters 40+. Thom van der Werff greep een achtste plaats. Jan-Albert Krans werd vierde bij de Masters 40+.

In Oudewater reed de jeugd. Thomas Huitema en Finn Hiemstra werden vierde en zevende in categorie 6. Danijel Agricola (categorie 7) en Maureen Abma (catgorie 6) werden negende. Björn Hommes werd bij de nieuwelingen vierde.

Foto onder: @Sake Jan Sijbrandi - v.l.n.r. Philip Sijbrandi, Benny van der Kooi en Nils Heijnen top-drie heren veld.

 

 
Button