Nieuws
/

Zaterdag a.s. actiemorgen ATB Route Marum

Zaterdag a.s. actiemorgen ATB Route Marum

Zaterdagmorgen 15 februari 2020 a.s. is er opnieuw een actiemorgen voor de aanleg van de ATB-route Marum. Voor de 3e keer gaan leden van TFC Surhuisterveen hun ‘fietsbroeders uit Marum’ de helpende hand te bieden bij het vele werk. Een belangrijk tijdsaspect wat speelt bij de aanleg van de route is dat na 15 maart a.s. geen snoei- en zaagwerk meer mag worden verricht in de bossen i.v.m. het broedseizoen van de vogels. 

Nadat vorige week een groot deel van het bos bij Trimunt, in de buurt van de crossbaan, door de leden van TFCS vrij is gemaakt om de kraan zijn werk te laten doen, is het de bedoeling om komende zaterdag de twee bospercelen bij de taluds over de A7, in het verlengde van het bos van Trimunt, aan te pakken. Het zou mooi zijn als weer 10 tot 15 leden van TFCS aanwezig kunnen zijn. Na deze hulp komende week zaterdag hebben de leden er 100 manuren aan vrijwilligerswerk in zitten. En dat geeft een goed gevoel. Als je het komende jaar over de nieuwe route rijdt kun je toch zeggen: "Hier heb ik aan mee geholpen"Dank voor de hulp, mede namens de routecommissie van ATB Marum.

Vertrek richting Trimunt om 8.30 uur vanaf het Torenplein

Ben je in de gelegenheid om zaterdag 15 februari te helpen dan verwachten we je rondom 08.30 uur op het Torenplein in Surhuisterveen. De routecommissie heeft veel gereedschap aangeschaft zoals, snoeischaren, harken en scheppen.  Maar er is niet voldoende voor een heel grote groep. Dus neem zelf ook eventueel wat gereedschap mee. Met de auto gaan we wederom richting het bos van Trimunt. De verwachting is dat we rondom 12.00 uur weer klaar zijn. Er is koffie en koek aanwezig.  De wens van de routecommissie is dat er 1 of 2 leden van TFCS met een kettingzaag aanwezig zijn (inclusief beschermende kleding en voorzorgsmaatregelen)

 
Button