Nieuwsarchief
/

Zaterdag 5e Veldtoertocht Surhuisterveen richting het Westerkwartier

Zaterdag 5e Veldtoertocht Surhuisterveen richting het Westerkwartier

Zaterdag 5e Veldtoertocht Surhuisterveen richting het Westerkwartier

Voor de 5e maal in successie organiseert TFC Surhuisterveen in samenwerking met Stichting Wielercomité te Surhuisterveen zaterdag 17 februari a.s. een veldtoertocht over 30 en 50 kilometer.

De route over onverharde wegen en fietspaden gaat vanaf sportpark ’t Ketting direct de provinciegrens van Fryslân en Groningen over het fraaie Westerkwartier in. Via mooie routes door het ‘Lân van de Peender mantsjes’ gaat het richting het natuurgebied Trimunt waar diverse tracks verreden worden. In deze omgeving is ook de splitsing van de 30 en 50 kilometer routes. De deelnemers aan de 50 km routen gaan ‘dieper’ het Westerkwartier in met als extra dimensie de 3,5 km lange track op het terrein van Dijkzand tussen Nuis en Jonkersvaart. In het laatste deel van het parcours is opgenomen de spectaculaire Feanster Crossbult, welke ook onderdeel was van het NK Veldrijden op 13 en 14 januari 2018.

Er kan worden gestart tussen 08.30 en 09.00 uur. Inschrijven kan vanaf 7.45 uur in het clubhuis van voetbalvereniging ’t Fean ’58, De Ketting 3, 9231 AK Surhuisterveen, waar ook de start is. Ook kan online worden ingeschreven via deze website van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen (zie blok Veldtoertocht van deze site) of rechtstreeks via de websites van NTFU en/of Fietssport. Scan & Go is aanwezig.

De opbrengst van de veldtoertocht is bestemd voor de actie Alpe d’HuZes.

Dijkzand

Dijkzand is de zand- en grindhandel van de familie Dijk.

Dijkzand heeft verschillende soorten zand, grind en tuinmaterialen. Het terrein van Dijkzand heeft een oppervlakte van 70.000 m2, waarop een wandel-, kijk- en kooproute is aangelegd van twee kilometer lang. Langs deze route etaleren zij diverse kunstobjecten, beelden, pagodes en vele leuke verrassingen.

Voor de deelnemers/deelneemsters aan de 5e Veldtoertocht Surhuisterveen een unieke gelegenheid middels de 3,5 km track op het terrein van Dijkzand om kennis te maken met de vele mogelijkheden die Dijkzand biedt.

Dijkzand, Zuiderhoeksweg 14, 9364 TC Nuis. www.dijkzand.nl

 

 
Button