Nieuwsarchief
/

WK goud voor favoriet Mathieu van der Poel

WK goud voor favoriet Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel maakte zondagmiddag zijn favorietenrol waar in het Deense Bogense. De Nederlander greep voor de tweede keer in zijn carrière de regenboogtrui bij de profs. Uittredend kampioen Wout van Aert greep op de valreep het zilver na een glijpartij van Toon Aerts.

Van der Poel werd vroeg in de wedstrijd, bij zijn eerste poging om de koers in een beslissende poging te trekken, gecounterd door Toon Aerts, die de hele meute terug bracht. Zijn tweede poging was raak. Op de schuine kant maakte Van Aert een slippertje en moest langzaam maar zeker passen. Van der Poel reed naar een veilige marge van dertig seconden. "Mathieu diepte de technische passages volledig uit waar anderen soms in de fouten gingen," meldde de tweevoudige winnaar van de Centrumcross, Sven Nys. Lars van der Haar reed naar een zesde stek en Joris Nieuwenhuis werd dertiende.

De titel van Mathieu van der Poel was de zevende regenboogtrui voor Nederland bij de profs. In 1981 was Hennie Stamsnijder de eerste die in een WK veldrijden het Wilhelmus liet klinken gevolgd door Henk Baars, Adrie van der Poel, Richard Groenendaal, Lars Boom en Mathieu van der Poel (2x). 

Bogense op Noord-Funen tekende voor de 70ste WK strijd. De eerste titelrace vond plaats in 1950 in Parijs waar de trappen van Montmartre in het parcours waren opgenomen. De Fransman Jean Robic won de eerste wereldtitel. 

De uitslag: 1. Mathieu van der Poel, 2. Wout van Aert, 3. Toon Aerts, 4. Michael Vanthourenhout, 5. Laurens Sweeck, 6. Lars van der Haar, 7. Quinten Hermans, 8. Marcel Meisen, 9. Jens Adams, 10. Gianni Meersman, 13. Joris Nieuwenhuis, 15. Sieben Wouters, 17. Corne van Kessel, 19. Stan Godrie

 
Button