Nieuwsarchief
/

Winst in de Wadro Ronde van de Kerspelen voor rappe Jeff Vermeulen

Winst in de Wadro Ronde van de Kerspelen voor rappe Jeff Vermeulen

Winst in de Wadro Ronde van de Kerspelen voor rappe Jeff Vermeulen

Jeff Vermeulen (Volker Wessels CT - foto boven) liet in de 25e editie van de Wadro Ronde van de Kerspelen zijn rappe benen spreken. Met vier fietslengten voorsprong was hij op de Homear in Harkema na 157 kilometer koers duidelijk een maatje te groot voor de concurrenten. Jesper Rasch, leider in de Clubcompetitie, werd tweede en Hartthijs de Vries uit Kollum sprintte naar een derde plaats.

In de klassieker, die zich op het grondgebied van de gemeente Achtkarspelen afspeelde, gebeurde van alles. Een poging van Binne-Pier de Haan, Jentje Huntink en Wessel Coppelmans werd in de kiem gesmoord. Veelbelovender was de poging van opnieuw Coppelmans in gezelschap van Arjan Arentsen en Robbert-Jan Mol. Het drietal kreeg even over half koers een marge van anderhalve minuut, maar moest toch weer capituleren. Ook Hartthijs de Vries ondernam een aantal pogingen om weg te komen, maar ook hij moest buigen voor het peloton. Het leek uit te draaien op een massale aankomst, maar bij het ingaan van de laatste ronde brak het peloton in tweeën door een valpartij.

“En daarmee veranderde ook ons finalescenario,” vertelde De Vries (foto onder) aan de meet. “Ik zou de sprint aantrekken voor Björn Bakker, maar toen ik om me heen keek was ik nog de enige van onze ploeg in de voorste gelederen.” De 21-jarige Kollumer, die zich na een sleutelbeenbreuk weer behoorlijk heeft herpakt, sprintte naar een derde plaats. “Ik ben heel content.” Donderdagavond in het tijdritkampioenschap van het district liet De Vries al zien dat hij weer bijna terug is op het oude niveau.

Ook winnaar Jeff Vermeulen was in zijn nopjes met de overwinning. “Mijn eerste van het seizoen.” In de Omloop van de Veenkoloniën miste hij door een beginnersfout de overwinning en ook ziekte wierp hem daarna terug. “Mijn vizier is gericht op het NK in Philippine. Maar deze winst is mooi meegenomen.” De ploegentactiek in de Kerspelen schreef echter voor de ploeg van Wolker Wessels CT een ander scenario voor. “Het was de bedoeling dat ik de sprint zou aantrekken voor Jelle Wolsink.” Wolsink, afgelopen woensdag winnaar van de Parel van de Veluwe, probeerde in de laatste kilometer met een verrassingsaanval het peloton op het verkeerde been te zetten, maar dit mislukte. “Voor mij een uitstekende uitgangspositie om erop en erover te gaan.”

Jesper Rasch (West-Frisia CT- foto boven) consolideerde met een tweede plaats zijn leidende positie in het klassement van de Clubcompetitie. “Ik ga naar elke wedstrijd om te winnen. Dat ik vandaag tweede wordt, voelt ook goed.”

Martijn Dijkstra uit De Knipe sprintte naar een 14e plaats en staat zevende in het klassement met 132 punten. Hartthijs de Vries is achtste met 130 punten.

Minke Bakker wint bij de vrouwen

Minke Bakker won bij de vrouwen. Op de streep achterhaalde ze Annet Pit. Pit was als laatste overgebleven van een kopgroep van vijf vrouwen, die verder bestond uit Janieke Kalsbeek (Hurdegaryp), Nicole Steigenga (Exmorra), Paulien Koster (Delstrahuizen) en Evy Kuipers (Lierop). In de massasprint werd Eva Bijwaard derde en Danique Braam (Veenwouden) zesde. Braam is het algemeen klassement van de Clubcompetitie tweede met 54 punten. Leidster is Femke Markus met 55 punten.

 
Button