Nieuws
/

Wielerprogramma Surhuisterveen 2021

Wielerprogramma Surhuisterveen 2021

De komende maanden staan er in Surhuisterveen - mits de coranamaatregelen het toelaten - drie topevenementen op het programma.

In het weekend van 28, 29 en 30 augustus strijkt de Benelux Tour in Noord-Oost Friesland neer. Voor deze WorldTour wedstrijd, voorheen Eneco Tour en Binck Bank Tour, staat maandag 30 augustus de 1e etappe over 170 kilometer op het programma, Surhuisterveen - Dokkum. In deze wedstrijd, die zondag 5 september eindigt in het Belgische Geraardsbergen, staan alle topploegen uit de Tour de France aan de start. De start in Surhuisterveen is om 13.00 uur op de Jan Binneslaan.

Zaterdag 28 augustus zijn er de Benelux toertochten, 'Yn it spoar fan de koers'. Er zijn drie startplaatsen: Surhuisterveen, Bergum en Dokkum. In alle drie de plaatsen kan gestart worden voor de 65 en 120 kilometer. Rond elke startplaats is een toertocht over 25 kilometer, Happen en Doortrappen. Meer informatie over de tochten binnenkort op deze site. 

Zondag 29 augustus is de 'ploegenpresentatie' in Dokkum.

Voor zaterdag 2 oktober staat de 39e Profronde van Surhuisterveen op de kalender. Dit wielerfestijn staat in het teken van het afscheid van Pieter Weening. Meer informatie over de Profronde binnenkort op deze site.

 

 
Button