Nieuwsarchief
/

Mathieu van der Poel prolongeert Europese titel

Mathieu van der Poel prolongeert Europese titel

Mathieu van der Poel prolongeert Europese titel

Mathieu van der Poel veroverde in het Italiaanse Silvelle voor de derde keer op rij de Europese titel. “Ik ben blij met de trui, maar niet tevreden over mijn gevoel,” vertelde Van der Poel na afloop. “Het was heel moeilijk om het verschil te maken”.

Pas in de slotronde lukte het de titelverdediger om metertje voor metertje afstand te nemen van Eli Iserbyt, dit seizoen al goed voor zeven overwinningen. “Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken”. Laurens Sweeck werd derde voor Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar.

Bij de vrouwen bevestigde Yara Kastelijn haar goede rijden van de laatste weken. Van start tot finish reed ze aan de leiding. De Italiaanse Eva Lechner greep het brons. Uittredend kampioene Annemarie Worst werd derde.

Bij de beloften-vrouwen maakte Ceylin del Carmen Alvarado haar favorietenstatus waar en won.  Ze won voor de Britse Anna Kay en de Française Marion Norbert. Wereldkampioene Inge van der Heijden werd vierde en Manon Bakker vijfde.

Puck Pieterse veroverde de titel bij de junior-vrouwen voor de Française Olivia Onesti en Shirin van Anrooij. Sofie van Rooijen en Isa Nomden werden zevende en achtste. Bij de junioren veroverde Thibaut de titel.

Bij de masters (50 – 54 jaar) veroverde Erik Dekker de Europese titel. De Drent kreeg de Duitser Jens Schwedler en de Brit Darren Atkin mee op het podium.

Volgend jaar wordt net als in 2018 het Europees kampioenschap georganiseerd in de omgeving van Den Bosch.

 

 

 
Button