Nieuws
/

Wielercomité Surhuisterveen nam afscheid van Henk Postma

Wielercomité Surhuisterveen nam afscheid van Henk Postma

Wielercomité Surhuisterveen nam afscheid van Henk Postma

 

Albert Helfrich (links) overhandigt Henk Postma het aandenken: een foto met Postma als toeschouwer kijkend naar de kopgroep, met voorop Bauke Mollema, Karsten Kroon en in derde positie Tourwinnaar Vincenzo Nibali.

Wielercomité Surhuisterveen nam afscheid van vrijwilliger Henk Postma. Als afscheidscadeau ontving hij een fraaie foto.

De tegenwoordig in Opende woonachtige sportliefhebber was vanaf het eerste uur betrokken bij de Feanster wielerevenementen. “De eerste Profronde herinner ik mij nog als de dag van gisteren. Duizenden mensen overspoelden die avond in september Surhuisterveen om een glimp op te vangen van wereldtoppers als Jan Raas, Gerrie Knetemann, Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper. Een wereldveld. Een uniek festijn was geboren”, vertelt Postma op het terras voor zijn riante optrekje, nippend aan een kop dampende koffie. “We waren op dat moment net een jaar uitbater van bar-snackbar ’t Aansteekhuis aan de Groningerstraat en zijn gelijk ingestapt als sponsor”.

Manusje van alles

Na zijn actieve carrière in de horeca meldde Postma zich aan als vrijwilliger. “Ik was een beetje een manusje-van-alles. In het begin was ik samen met andere vrijwilligers druk met het plaatsen en weer verwijderen van de dranghekken. Later verschoven mijn werkzaamheden meer richting de communicatieafdeling”.

Op de dag van de koersen was Postma te vinden in de persruimte en in de omgeving van start en finish. Steevast gewapend met notitieblokje en pen. De koersen scherp volgend en op jacht naar quotes van renners en/of rensters. “Een mooie tijd”, zo omschrijft Postma deze periode. “Vooral de samenwerking met perschef Theo Sikkema was geweldig en natuurlijk niet te vergeten met Jacob Hielema”.

Rondekrant

De werkzaamheden van Postma beperkten zich niet alleen tot het maken van wedstrijdverslagen. “Met de komst van de website, facebook en twitter breidden de werkzaamheden zich steeds meer uit. Fenomenen die onmisbaar zijn om je evenementen in de steigers te zetten. En daar hoort ook de rondekrant bij”.

Postma zag in de loop der jaren vele wereldtoppers voorbij komen. Niet alleen op de weg, maar ook in het veld bij de Centrumcross. “Mijn mooiste herinnering? Dat zijn er vele, maar eentje pikt er boven uit: het Nederlands kampioenschap veldrijden in 2018. Twee dagen topsport in het dorp! Wat een organisatie! Duizenden mensen op de been en veel media-aandacht. Vooral de aanwezigheid van de diverse camerateams waren de krenten in de pap. Het was hard werken, maar het was ook genieten”.

“Een mooie tijd. Ik heb ervan genoten, maar het is nu tijd om een stapje terug te doen en de jeugd vrij baan te geven”.

 
Button