Nieuwsarchief
/

Vos wint in Essen; Worst in Zonhoven

Vos wint in Essen; Worst in Zonhoven

Voor Marianne Vos was het in Essen gelijk raak in haar eerste seizoenoptreden in het veld. De meervoudige wereldkampioene kreeg de verrassende Hongaarse Blanka Kata Vas (2e) en de Britse Anna Kay mee op het podium. Ook voor Aniek van Alphen (5e) en Linda van Anrooij (9e) waren er in de cross van de Molenheidevrienden in Essen top-tien plaatsen.

Een dag later won Annemarie Worst de Superprestige wedstrijd in Zonhoven na een spannend duel met Ceylin del Carmen Alvarado. Yara Kastelijn zorgde er voor dat Zonhoven een volledig Nederlands podium kreeg bij de vrouwen. Niet minder dan zes Nederlandse vrouwen reden in deze Superprestige wedstrijd in de top-tien: 5. Inge van der Heijden, 7. Shirin van Anrooij en 8. Manon Bakker. 

In het tussenklassement na vijf manches leidt Alvarado (67 punten), 2. Yara Kastelijn (63), 3. Sanne Cant (53), 5. Annemarie Worst (50), 9. Inge van der Heijden (30) en 10. Manon Bakker (27).

Quinten Hermans won zaterdag in Essen bij de mannen. Laurens Sweeck en de Brit Tom Pidcock werden tweede en derde. Ook David van der Poel (9e) en de verrassend goed presterende Ryan Kamp (10e) fietsten de top-tien binnen. Drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar maakte met een twaalfde plaats zijn rentree in het veld. "Het was zwaar, maar ik heb genoten", meldde de in Essen wonende Tsjech.

In Zonhoven was de winst voor Belgisch kampioen Toon Aerts. Zijn enig overgebleven rivaal, Laurens Sweeck kwam in de slotronde ten val. Sweeck werd tweede en Eli Iserbyt derde. Lars van der Haar en Corné van Kessel werden vijfde en zesde. David van der Poel reed naar een negende stek. Mathieu van der Poel, op trainingskamp, liet het crossweekend aan zich voorbij gaan.

Aerts leidt in het Superprestigeklassement na vijf manches met 60 punten voor Laurens Sweeck (59) en Quinten Hermans (55). De Nederlands Van der Haar en Van Kessel staan beiden met 53 punten op de vijfde en zesde stek. De volgende Supereprestigewedstrijd is op 29 december in Diegem. 

 

 

 
Button