Nieuws
/

Van der Poel en Alvarado winnen WB Koksijde

Van der Poel en Alvarado winnen WB Koksijde

Weekendcross: Ambiancecross Wachtebeke en WB Koksijde

Van der Poel en Alvarado winnen 5e manche wereldbeker in Koksijde

De 6e manche van de Telenet Wereldbeker Veldrijden werd gewonnen door Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado.

Het was in de duinen van Koksijde de 33ste overwinning voor Van der Poel op rij. Voor dit seizoen de zevende op rij en in Koksijde de derde achtereenvolgende. Starten op de derde rij. In de eerste bocht gehinderd door een valpartij. Als vijftigste het veld in. En na de eerste ronde zat de wereldkampioen in het kielzog van koploper Laurens Sweeck. Een tempoversnelling later en Van der Poel was gevlogen. Onbedreigd reed hij naar de winst. "Koksijde in het zand was een speeltuin voor mij. Het gevoel in de koers was goed en dat is een prettig,"  vertelde Van der Poel aan de meet. Laurens Sweeck werd tweede, Toon Aerts derde en Lars van der Haar vierde. Corné van Kessel werd zevende.

In het klassement leidt Eli Iserbyt met 348 punten. 2. Toon Aerts 330, 3. Michael Vanthourenhout 284, 4. Lars van der Haar 263, 5. Quinten Hermans 257, 8 Corné van Kessel 210, 12. Joris Nieuwenhuis 185, 17. Mathieu van der Poel 160.

Bij de vrouwen won Ceylin del Carmen Alvarado haar eerste wereldbekerwedstrijd. In de slotronde reed zij weg bij de tweevoudige Nederlandse kampioene Lucinda Brand (2e) en Europees kampioene Yara Kastelijn (3e). Ook de plaatsen vier en vijf waren voor Nederlandse vrouwen: Inge van der Heijden en Annemarie Worst. Shirin van Anrooij werd tiende. Katerina Nash blijft leidster in de wereldbeker. Ceylin del Carmen Alvarado rijdt het WK in Zwitserland bij de beloften.

Van der Poel en Kastelijn winnen in Wachtebeke

Mathieu van der Poel en Yara Kastelijn wonnen vandaag de Ambiancecross.

Kastelijn zette vanaf de eerste ronde de koers naar haar hand. Onbedreigd reed de Europese kampioene naar haar vierde zege van het seizoen. Wereldkampioene Sanne Cant werd tweede en Laura Verdonschot derde. Aniek van Alphen en Lindy van Anrooij reden zich met een achtste en negende stek ook in de top-tien.

Mathieu van der Poel ontdeed zich half koers van zijn twee overgebleven concurrenten Tim Merlier (2e) en Quinten Hermans (3e). Voor Van der Poel was het de zesde zege op rij. De wedstrijd van organisator Jurgen Mettepenningen telde niet mee voor één van de klassement. “Ik sta hier aan de start om te winnen. Echt onderscheid tussen een losse cross en een wereldbeker maak ik niet,” vertelt Van der Poel aan de meet.

Wereldbeker Koksijde

Zondag is de wereldtop present in de duinen van Koksijde.

De stand in de Telenet UCI Wereldbeker na vijf manches is: 1. Eli Iseryt 310 punten; 2. Toon Aerts 265; 3. Michael Vanthourenhout 228; 4. Lars van der Haar 203; 5 Quinten Hermans 202.

Bij de vrouwen domineren de Nederlandse vrouwen in de wereldbeker. De Tsjechische Katerina Nash is leidster in de wereldbeker met 231 punten. Tweede in de tussenstand staat de Canadese Maghalie Rochette (210) en derde de Amerikaanse Katie Keough (192).Beste Nederlandse in de tussenstand is Annemarie Worst op een zesde plaats met 160 punten.

Live uitzendingen Sporza: 13.00 uur vrouwen; 15.00 uur mannen.

 
Button