Nieuwsarchief
/

Vrijwilligers wielerevenementen in de Feanster: Wander Hoen

Vrijwilligers wielerevenementen in de Feanster: Wander Hoen

Het wielermekka van NoordNederland maakt zich op voor de komst van ’s werelds beste wielrenners. Op dinsdag 31 juli staat heel Surhuisterveen in het teken van de 37ste editie van de Profronde. In aanloop naar het wielerevenement maken we kennis met diverse vrijwilligers; de mensen die zich achter de schermen belangeloos inzetten voor de Profronde en de feestelijkheden daaromheen. Vandaag Wander Hoen (73) uit Surhuisterveen. Een echte fietsliefhebber laat Wander Hoen uit Surhuisterveen zich wel noemen. De laatste jaren vermaakt de Surhuistervener zich vooral op de mountainbike, maar vroeger trok hij er ook vaak met de racefiets op uit. Niet zo gek dus dat Hoen zich al ongeveer vijftien jaar inzet voor de Profronde en de toertochten van de Pieter Weening Classic. Voorheen ook als lid van het Wielerco

mité, maar tegenwoordig is zijn voornaamste bezigheid tijdens de Profronde de reclamekaravaan. ,,Elke sponsor mag meerijden met de karavaan’”, vertelt Wander Hoen. ,,Vooraf regel ik ook de route die de karavaan aflegt. Het is een hele stoet en op de dag zelf rijd ik voorop.” In de ochtend begint het al met een rit door de omgeving. Voor aanvang van de Profronde wordt het parcours nog enkele keren afgelegd.” Wat de dag zo mooi maakt? ,,Je doet het met elkaar en er komen zo’n dertigduizend mensen op de Profronde af. Daar wil ik me graag voor inzetten.” De 37ste Profronde van Surhuisterveen wordt verreden op dinsdag 31 juli 2018. De start is om 19.00uur in het centrum van Surhuisterveen. Vanaf circa 18.45uur is er tevenseenlivestream van PodiumTV beschikbaar, mogelijk gemaakt door NDC mediagroep.

Op de foto: Wander Hoen (links) samen met zijn toenmalige vennoten Edward Kuperus en Ronnie van der Veen (Van der Velde & Hoen makelaardij)

 
Button