Nieuwsarchief
/

Vrijwilliger Rienk de Boer in LC-kampioensbijlage

Vrijwilliger Rienk de Boer in LC-kampioensbijlage

Vrijwilliger Rienk de Boer in LC-kampioensbijlage

Vrijwilliger Rienk de Boer uit Surhuisterveen staat vandaag in de Leeuwarder Courant-kampioensbijlage. Line Atsma interviewde de Feanster, die al decenia zijn handen uit de mouwen steekt bij de wielerevenementen in Surhuisterveen.

In de veertig pagina’s dikke bijlage bij de papiereneditie van NDC-dagblad Leeuwarder Courant staan naast vele interviews met vrijwilligers ook de foto’s van 360 blije en trotse kampioensploegen.

Fluiten en fietsen

De fluit en de fiets. Dat is waar velen Rienk de Boer (72) uit Surhuisterveen van kennen. Hij is al ruim vijftig jaar scheidsrechter-rapporteur in het zaal- en veldvoetbal. Jaarlijks reist hij duizenden kilometers en daarbij hanteert De Boer één regel: ,,Ik gean op ‘e fyts.’’ Vorig jaar floot hij ruim 120 zaalvoetbalduels en was hij actief op 22 zaalvoetbaltoernooien. Op zaterdag fluit hij, in de buitenlucht, van ’s ochtends vroeg tot in de namiddag bij Opende, ’t Fean ’58 en Surhuisterveen. ,,Ik krij in soad oanstellings en clubs belje withoefaak of ik efkes fluitsje kin.’’

De Boer is niet alleen op het voetbalveld actief. Dagelijks is hij in openluchtzwembad Wettervlecke te vinden. Daar onderhoudt hij de midgetgolfbaan en doet klusjes. Bij de Olde Wierdenloop, de Feanster triatlon en verschillende wielerevenementen is hij verkeersregelaar. ,,By de Pieter Weening Classic kontrolearje ik de fytsrûtes.’’ Bij die klus had hij als fietser eens een botsing met een auto. ,,Ik stuitere op ’e motorkap. De helm wie myn rêding. De sike-auto woe my meinimme. Ik sei: dat moat mar net. Ik bliuw in echte wâldpyk. Wa myn hûsdokter is? Ik soe de namme net witte. Dêr ha ik al tritich jier net west.’’

Het hele verhaal van Line Atsma is te lezen in de LC-Kampioensbijlage.

Foto's: Edo Werkman en LC

Onderste foto: Rienk de Boer in het cult wielershirt van Vereniging Spavo, de opvolger van de legendarische Feanster Spaar en Voorschotbank. Anno 2018 Spavo Fonds.

 

 

 
Button