Nieuwsarchief
/

Winst voor Dekker, Kastelijn en Iserbyt in Koppenbergcross

Winst voor Dekker, Kastelijn en Iserbyt in Koppenbergcross

Winst voor Jens Dekker, Yara Kastelijn en Eli Iserbyt in Koppenbergcross 

Jens Dekker, Yara Kastelijn en Eli Iserbyt waren de winnaars in de Koppenbergcross. De Koppenbergcross is een vaste crosstraditie op 1 november op  Allerheiligen op de flanken van de mythische berg in Oudenaarde/Melden. Het was de eerste wedstrijd ook die meetelde voor het DVV Verzekeringen Klassement. Het klassement wordt verreden op tijd.

Bij de beloften won Jens Dekker. De Drent, die een tijdje uit competitie was geweest wegens ademhalingsproblemen, vierde zijn eerste overwinning na zijn rentree. Nederlands kampioen Ryan Kamp werd tweede en moest twintig seconden toegegeven op de winnaar. De Belg Gerben Kuypers werd derde op 1 minuut. 

Bij de vrouwen won Yara Kastelijn voor de tweede keer op rij. Na haar winst, afgelopen zondag in Gavere, was ze opnieuw te sterk voor de concurrentes. Vanuit het vertrek zette ze de koers naar haar hand. Annemarie Worst werd tweede op tien seconden en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi derde op 41 seconden. Ceylin del Carmen Alvarado reed naar een zesde plaats op 1 minuut 32 .

Bij de mannen was er een schitterende tweestrijd tussen Eli Iserbyt en de Brit Tom Pidcock. De Belg leek de koers in handen te hebben, maar kettingproblemen aan de voet van de Koppenberg neutralieerden zijn voorsprong. Toch maakte de frontman van Pauwels Sauzen-Bingoal in de slotronde het verschil. "Bergop wist ik dat ik het verschil kon maken en het lukte".Michael Vanthourenhout werd derde. Achter Belgisch kampioen Toon Aerts reed Lars van der Haar naar een vijfde stek. Corné van Kessel werd zevende.

De uitslag van de Koppenbergcross:

1. Eli Iserbyt (B.); 2. Tom Pidcock (Gbr.) op 31 seconden; 3. Michael Vanthourenhout (B.) op 1.29; 4. Toon Aerts (B.) op 1.57; 5. Lars van der Haar op 2.11; 6. Tom Meewsen (B.) op 2.46; 7. Corné van Kessel op 2.55; 8. Tim Merlier (B.) op 3.14; 9. Jens Adams (B.) op 3.28 en 10. Jim Aernou(B.) op 4.12.

Vrouwen: 1. Yara Kastelijn; 2. Annemarie Worst op 10 seconden; 3. Alice Maria Arzuffi (It.) op 41; 4. Eva Lechner (It.) op 45; 5. Kaitlin Keough (USA) op 1.20; 6. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.32.

Foto: Jens Dekker winnaar bij de beloften

DVV Verzekeringen Trofee

De Koppenbergcross was de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Vorig jaar wonnen de wereldkampioenen Sanne Cant en Mathieu van der Poel het eindklassement. Van der Poel is vrijdag nog afwezig. De reeks bestaat uit de volgende acht wedstrijden:

01/11 Oudenaarde - Koppenbergcross

17/11 Hamme - VIo Flandriencross

30/11 Kortrijk - Caps Urban Cross

14/12 Ronse - Hotondcross

27/12 Loenhout - Azencross

01/01 Baal - GP Sven Nys

05/01 Brussel - Brussel Universities Cyclocross

08/02 Lille - Krawatencross

Nieuw in de reeks is de cross in Kortrijk.

Foto onder: Europees kampioene Annemarie Worst een van de toppers in de DVV Verzekeringen Trofee.

 
Button