Nieuws
/

Volgend crossseizoen opnieuw DVV Verzekeringen Trofee

Volgend crossseizoen opnieuw DVV Verzekeringen Trofee

Volgend crossseizoen opnieuw DVV Verzekeringen Trofee

Volgend crossseizoen is er opnieuw het klassement DVV Verzekeringen Trofee. Mathieu van der Poel en Sanne Cant waren dit seizoen de eindwinnaars. Naast de heren, dames en beloften komt er een extra klassement bij voor de junior-vrouwen over vier wedstrijden.

Helen Wyman gaat dit project ondersteunen. "Het overdonderende succes in Loenhout heeft onze ogen geopend", aldus Christophe Impens op de site van DVV Verzekeringen/Golazo. "In de toptien zagen we maar liefst zes verschillende nationaliteiten. Dat verhaal moest een vervolg krijgen."

Helen Wyman (foto onder) reed in Oostmalle haar laatste wedstrijd. De Britse stond ook twee keer op het podium in de Centrumcross van Surhuisterveen. Twee keer werd zij tweede. In 2016 achter Anna van der Breggen en in 2013 achter Marianne Vos.

"Die wedstrijd in Loenhout was voor mij een kippenvelmoment", aldus Wyman op de site van DVV Verzekeringen/Golaza. "Ik ben trots dat ik mijn carrière mee het verschil heb kunnen maken voor de vrouwen in de cross." Wyman zag in haar carrière veel veranderen. "Ik heb mezelf ingezet voor de gelijkheid van vrouwen. Zo is er nu ook een WK voor junioren en beloften." "Op die manier hoop ik dat de jonge meisjes van nu iets kunnen verdienen aan hun carrière en zonder zorgen hun sportieve loopbaan kunnen afsluiten. Voor mij is het nu te laat, maar ik hoop dat ik met mijn inzet mee het pad kan effenen voor de volgende generaties.", aldus de veelvoudige Britse kampioene.

 
Button