Nieuwsarchief
/

VO-Surhuisterveen wint eerste onderwijsprijs Achtkarspelen

VO-Surhuisterveen wint eerste onderwijsprijs Achtkarspelen

VO-Surhuisterveen wint eerste onderwijsprijs Achtkarspelen

Deze week werden tijdens de jaarlijkse bijeenkomst tussen onderwijs en arbeidsmarkt de ondernemersprijzen van de gemeente Achtkarspelen uitgereikt. Dit jaar was de primeur voor de onderwijsprijs. De inzendingen van scholen moesten te maken hebben met het onderwijs en de arbeidsmarkt. Het project waar leerlingen het keuzevak ‘Infra’ volgen in het bedrijfsleven was de inbreng van VO-Surhuisterveen. De leerlingen volgen het onderwijs aan de hand van de gestelde eisen bij verschillende infra bedrijven uit de regio. Op de foto de twee geestelijke vaders van dit prachtige project bouwdocent Ritske Kleinhuis en André Beeksma van Fiks voor Groen en Infra. VO-Surhuisterveen trots op onze praktisch opgeleide talenten.

VO-Surhuisterveen is één van de partners van de Feanster wielerevenementen.

In de bijeenkomst in het Norwin College in Buitenpost werden Creative Work in de categorie Kleinbedrijf en VDM Woningen in de categorie Middenbedrijf verkozen tot winnaars van de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2019 (OP8K).

Naast de ondernemersprijs werd ook de publieksprijs uitgereikt aan de onderneming die volgens het aanwezige publiek grote waardering verdient. Via een live stemming werd De Binnenmarkt verkozen tot winnaar van de Rabobank Publieksprijs.  De verkiezingen werden georganiseerd door de Gemeente Achtkarspelen, ABC en Rabobank Drachten Noordoost Friesland.

Vorig jaar won Tiko Kinderopvang de prijs in de categorie Middenbedrijf. In de categorie Kleinbedrijf was de prijs voor Pilat & Pilat uit Twijzel.

Foto: @vo-surhuisterveen

 
Button