Nieuwsarchief
/

VO Surhuisterveen krijgt oordeel ‘Superschool’

VO Surhuisterveen krijgt oordeel ‘Superschool’

Foto: @vosurhuisterveen.nl 

In het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste scholen van Nederland wordt de vmbo kaderberoepsgerichte leerweg van VO Surhuisterveen als ‘Superschool’ beoordeeld.

Ook de theoretische leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg krijgen een hoge beoordeling van het weekblad, namelijk ‘goed’. Bij de onderbouwsnelheid scoren de drie opleidingen van VO Surhuisterveen bij de 15 procent beste scholen in Nederland. Het bovenbouwsucces behoort bij de TL en de kaderopleiding tot de 15 procent best presterende scholen en de examencijfers waren bij de kader en de basisopleiding het beste. ,,We zijn uiteraard trots op de beoordeling door Elsevier, maar dit is niet een eenmalig resultaat. Het past in lijn van de eerdere onderzoeken waarbij VO Surhuisterveen steevast een goede beoordeling krijgt’’, zegt locatiedirecteur Ralf Buiter.

Voorbereiden

Ondanks de prachtige beoordeling is het nastreven van hoge cijfers niet het ultieme doel van het onderwijs in Surhuisterveen. ,,Aandacht voor het individu, aandacht voor de sociale veiligheid en leerlingen voorbereiden op de steeds meer digitaal wordende samenleving zijn onderwijsdoelen die minstens zoveel aandacht vragen”, aldus Buiter. Mede daarom werkt de school met een Chromebook. Op deze manier kunnen docenten veel meer maatwerk bieden aan de leerlingen.

VO Surhuisterveen Singelland is één van de partners van de Feanster wielerevenementen.

 
Button