Nieuws
/

Vier nieuwkomers bij Cycling Team Fryslân in 2020

Vier nieuwkomers bij Cycling Team Fryslân in 2020

Vier nieuwkomers bij Cycling Team Fryslân in 2020

Foto BDA

Cycling Team Fryslân telt in 2020 vier nieuwkomers: Tjerk de Boer, Jeffrey Cordes, Michiel Kok en Joël Zuidema.

Tjerk de Boer (20) uit Weidum komt uit een echte sportfamilie. Naast wielrenner is hij ook een getalenteerd schaatser in de ploeg van Jillert Anema, Easyjet. Zowel in de shorttrack als op de langebaan is De Boer Nederlands en Europees kampioen geweest bij de junioren. “Het fietsen gebruik ik als training voor het schaatsen, maar in koers wil ik natuurlijk ook graag winnen”.

Jeffrey Cordes (18) komt over van de junioren. “Ik hoop het komend jaar de stijgende lijn van het afgelopen seizoen bij de junioren door te kunnen trekken. Ik heb de verwachting dat dit in samenwerking met deze ploeg te realiseren valt. Mijn specialiteit is vooral mijn explosiviteit en doorzettingsvermogen. Ik houd van aanvallend koersen”, vertelt Jeffrey, die psychologie studeert aan de Rijks Universiteit Groningen.

Michiel Kok (20) heeft de focus op wielrennen gelegd. Een ruwe diamant. Na één seizoen bij de amateurs heeft hij grote stappen gemaakt. “Het komende seizoen probeer ik bij de elite/beloften de lijn door te trekken en een paar mooie uitslagen te rijden”. Naast wielrennen is Kok ook actief als schaatser op de langebaan en de marathon.

Joël Zuidema (20) heeft de afgelopen drie jaar de focus vooral gelegd op het baanwielrennen en vooral de sprintonderdelen. “Afgelopen zomer heb ik besloten om me nu vooral te focussen op de duur onderdelen op de baan en wil ik het wegwielrennen daarbij combineren. Ik hoop een paar mooie uitslagen te realiseren”.

2019 debuut Cycling Team Fryslân

Foto Edo Werkman - Daniel Elzinga leidt de dans van het peloton in de Ronde van Surhuisterveen 2019 - Van toerfietser (TFC Surhuisterveen) tot top-tien rijder!

Cycling Team Fryslân debuteerde in 2019 in het wielerpeloton. “Over de resultaten kunnen we niet anders dan tevreden zijn. De doelstellingen zijn ruimschoots gehaald met onze positie in de clubcompetitie en het behalen van het finaleweekend.

In de criteriums waren we elke week zichtbaar op het podium en deden we altijd mee voor de overwinning. En wat belangrijker is dat we er nog steeds staan als team ondanks dat we naar een grote groep zijn gegroeid. In de wedstrijden is duidelijk zichtbaar dat de renners voor elkaar door het vuur gaan en mede hierdoor ook in staat zijn te strijden tegen de soms betere renners of teams.

Met de 4 nieuwe jonge talenten, die in 2020 vol ambitie aansluiten bij ons team, verwachten we in de clubcompetitie volgend jaar een aantal plekken op te kunnen schuiven. Samen met de huidige rennersgroep hopen we dan ook ons nog meer te kunnen laten zien in deze klassiekercompetitie”.

Het team heeft vanaf 1 december jl. de groepstraining hervat. De ene zaterdag vanuit Sneek, de thuisbasis, en de andere zaterdag vanuit Appelscha.

 
Button