Nieuws
/

Het NK Veldrijden van nieuweling Roan Konings

Het NK Veldrijden van nieuweling Roan Konings

Ook de nieuwelingen reden hun NK Veldrijden in Surhuisterveen. Roan Konings (in 2017 Nederlands kampioen op de weg in categorie 7 en nu dus nieuweling) maakte een verslag van zijn ervaringen op het NK. Lees zijn leuke persoonlijke verslag hier:

NK Veldrijden

Zaterdag 13 januari reisden we af naar Surhuisterveen, voor het NK Veldrijden in het Friese Surhuisterveen. Die dag ben ik alvast het parkoers gaan bekijken. Ik had besloten voor mezelf dat ik niet op de fiets ging verkennen, omdat er werd vermeld dat ze een aantal stukken om zouden gaan leggen. We hebben de wedstrijd van de vrouwen gekeken en het parkoers rond gelopen voor een eerste indruk. De volgende ochtend zijn we op tijd naar het parkoers gegaan en heb ik op mijn gemak het parkoers kunnen verkennen, een week van te voren waren er geruchten dat het een saai en snel rondje zou worden met veel rechte stukken en weinig bochtenwerk, maar door de regen, die daar de afgelopen dagen was gevallen, was ik toch wel blij met de rechte stukken in het parkoers om even uit te rusten voor de  volgende modderstrook weer opdook. Ze hadden dus geen stukken verlegd en het lag er nog bij zoals de dag ervoor.

Roan Konings1

Het parkoers was zeer nat en behoorlijk stuk gereden met flinke sporen erin. Ik had een doel voor mezelf om rond de top twintig te rijden, maar afgelopen week was ik niet fit en had last van een flinke verkoudheid, dus hopen dat ik dat ik mijn doel kon halen. We mochten starten om 11:00. Het was guur en koud, maar in Brabant scheen wel lekker de zon hoorden we.

Roan Konings2

Mijn start was niet slecht, maar naarmate de ronde vorderde liepen mijn benen al vol. Ik had besloten mijn eigen tempo te gaan rijden, vooral omdat het heel zwaar was. Het was op zich geen technisch parkoers, maar doordat het er zo nat en modderig bij lag was het ploeteren door de modder en ook op sommige stukken van de fiets af en lopen. Bij de brug die erin lag moest je een goed spoor pakken met de afdaling want als je geen goed spoor had, dan kon je wel eens over de kop gaan, zoals menige crosser is overkomen daar. Tijdens de rondes ook nog een paar keer van fiets gewisseld, omdat door het gras en modder er toch wat aan je fiets blijft hangen. Zodoende had ik weer op een schone fiets en kon verder en probeerde daardoor materiaalpech uit te sluiten. 

Al met al werd het elke ronde zwaarder en waren er veel valpartijen. Gelukkig heb ik die kunnen ontwijken. Met nog een laatste ronde te gaan nog even een fietswissel gedaan en hopen dat ik “heel” naar de finish kon fietsen/lopen. Ik kwam als 28e over de finish van de tachtig renners die daar aan de start waren verschenen. Nu op naar een verdiende rustperiode en dan weer opbouwen naar een mooi wegseizoen waar ik me toch zeker weer wil laten zien.

Groeten Roan Konings

 

 
Button