Nieuwsarchief
/

Sander de Pestel wint Olympia’s Tour; slotrit voor Van Dalen

Sander de Pestel wint Olympia’s Tour; slotrit voor Van Dalen

De Pestel wint Olympia's Tour; slotrit voor Van Dalen 

Sander de Pestel heeft Olympia’s Tour gewonnen. De Vlaming van Lotto-Soudal -23 werd derde in  de door Jason van Dalen gewonnen slotrit met finish in TIel en bleef de renner van Metec-TKH in het klassement twee seconden voor.

Van Dalen moest zich na een harde koers tevreden stellen met alleen de dagzege. In Tiel bleef hij na 145 kilometer net enkele medevluchters voor. “Dit was gewoon op en top teamwork. We hebben het hier heel goed uitgespeeld. Het is mooi dat ik inderdaad weet te winnen. Dit is voor mij een mooie afsluiting van het seizoen. We wilden in de grote lussen al aanvallen om de ploeg van leider Van Tricht te vermoeien. We wilden oorlog maken en dat is gelukt. Vandaag was het voor mij alles of niets. Deze zege is voor hoofdsponsor Michel Megens van Metec.” Van Dalen was ondanks het missen van de eindzege op twee seconden niet teleurgesteld. “Dit was waarschijnlijk het maximale en daar ben ik blij mee.”

De Vlaming Sander de Pestel kwam als derde over de meet in Tiel en wist zo de eindzege in Olympia’s Tour net veilig te stellen. In de hectische finale koos de toekomstige prof van Topsport Vlaanderen Baloise voor de aanval in een poging om leider Stan van Tricht te vloeren. Daarin slaagde De Pestel. “De boniseconden beslisten uiteindelijk na vier zware dagen toch de koers. Van Dalen won de rit en als ik geen derde was, was het klassement weg. Maar ik ben ontzettend content dat het gelukt is.”

Van Dalen eindigde als tweede, Stan van Tricht kwam op de derde plaats van het eindpodium terecht. Van Dalen won ook het puntenklassement. De Pestel was tevens beste jongere. Wiebe Scholten was beste clubrenner en het ploegenklassement werd een prooi voor Metec-TKH. Rick Ottema tenslotte was op de slotdag de meest strijdlustige renner.

Tekst en foto: Olympia's Tour

 
Button