Nieuwsarchief
/

Vanmiddag 2e etappe Healthy Ageing Tour Surhuisterveen, voorbereidingen in volle gang

Vanmiddag 2e etappe Healthy Ageing Tour Surhuisterveen, voorbereidingen in volle gang

Vanmiddag om half twee lost burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen het startschot van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour. Het internationale vrouwenpeloton krijgt na een loze ronde over het Profronde parcours een rit van 135 kilometer voorgeschoteld. Een grote lus van 80 kilometer en vier finale ronden over Boelenslaan van elk 13 kilometer.

De voorbereidingen in Surhuisterveen zijn ondertussen in volle gang. De dranghekken zijn geplaatst. De spandoeken krijgen hun plekje. De podiumwagen voor de de ploegenvoorstelling en de huldigingen heeft zijn stekje gekregen, evenals de jurybus van Sportscom. Ook het gastenpavilljoen staat al op het Torpenplein, waar in de loop van de morgen ook de bussen van de verschillende ploegen geparkeerd worden.

Gezondheidsplein

Vanmorgen om half negen was het al een en al drukte bij het pand van de Rabobank aan De Kolk. Ruim 300 basisschoolleerlingen meldden zich op het gezondheisdplein. Aan dertien workshops over gezondheid, bewegen en verkeersveiligheid doen de kinderen in circuitvorm mee. Het startsein werd gegeven door Daniële Bekkering, de oud-schaats- en wielercrack, die de afgelopen weken de scholen heeft bezocht met het project van 'Broodtrommel tot bidon'. Een project over gezonde voeding en bewegen. 

 
Button