Nieuwsarchief
/

Van geel… naar blauw

Van geel… naar blauw

Van geel… naar blauw

Deze weken is de wielerwereld in de ban van het geel. Het geel van de Tour de France. De afgelopen dagen bereikte de strijd om het begeerde tricot al een kookpunt in de Alpen. Heroïsche hoofdrollen op de Alpencols waren er voor Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Team Sky heeft met Geraint  Thomas in het begeerde geel en viervoudig Tourwinnaar Chris Froome twee sterke ijzers in het vuur. Met de Pyreneeën in het vooruitzicht belooft het een hete, laatste Tourweek te worden.

Ook voor de organisatoren van de Na-Tour criteria. De contractering van Tourtoppers nadert het kookpunt. Wie komt het beste door de Pyreneeën? Wie houdt stand in de tijdrit? Het wordt een heet en boeiend wielerweekje.

In Surhuisterveen maakte men dezer dagen overigens een opmerkelijke switch. Het spraakmakende gele schoeisel van de leden van het wielercomité maakte plaats voor blauwe exemplaren. “Nee, dit heeft niets met onze ambities te maken om de winnaar van de Tour naar Surhuisterveen te halen,” vertelt voorzitter Albert Helfrich van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. “Wij gaan honderd procent voor het geel. Het is een geste van onze kledingpartner Van der Lijn Wereldmode. It rint lekker! Schitterend!”

Mio Tinto

Zowel de ‘gieltsjes’ als de blauwe exemplaren zijn van het Italiaanse merk Mio Tinto.

Alle MioTinto schoenen worden volledig met de hand gemaakt in één van de weinige overgebleven ambachtelijke schoenfabrieken in Italië. Voor de productie maakt men enkel en alleen gebruik van de mooiste materialen: voor het buitenleer en de voering wordt gebruik gemaakt van prachtige soft-vitello’s. De volledig leren buitenzool is voorzien van een natuur rubberen ‘Vibram’ slijtzool, en ook de hakken zijn voorzien van kwalitatief hoogstaande ‘Vibram’ achterlappen. De zacht vitello binnenzool is voorzien van een polstering wat het loopcomfort ten goede komt. Alle schoenen zijn ‘Blake’ vervaardigd, wat inhoudt dat de buitenzool volledig is doorgestikt op de schacht van de schoen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van in pek gedompeld draad, wat er voor zorgt dat het stikdraad geen vocht opneemt en de voet droog blijft. Mio Tinto schoenen zijn 100% Italiaans vakwerk, gemaakt door en voor liefhebbers van pure perfectie. Om uw schoenen optimaal te verzorgen heeft u tevens de mogelijkheid om de speciale handfinished crème te bestellen. Dit maakt het onderhouden van uw hand-gefinishte schoenen extreem eenvoudig.

Van der Lijn Wereldmode Surhuisterveen is dealer van Mio Tinto.

Meer informatie op www.vanderlijn.nl

 
Button