Nieuws
/

Van der Poel niet, Gosse wel in WB Nommay; Alvarado rijdt WK vrouwen

Van der Poel niet, Gosse wel in WB Nommay; Alvarado rijdt WK vrouwen

Mathieu van der Poel is zondag 19 januari a.s. afwezig in de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay. De wereldkampioen geeft de voorkeur aan een lange trainingsstage met de wegploeg van Alpecin-Fenix. Gosse van der Meer daarentegen is wel van de partij.

Bondscoach Gerben de Knegt maakte vandaag de selectie veldrijden bekendgemaakt voor de wereldbeker in Nommay, Frankrijk.

WK start Ceylin del Carmen Alvarado 

Vooruitkijkend naar het WK veldrijden in Dübendorf, Zwitserland is in goed overleg met Ceylin del Carmen Alvarado en haar ploeg, Alpecin-Fenix de keuze gemaakt om te starten bij de elite-vrouwen.

Ceylin del Carmen Alvarado over haar keuze: “Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd. Ik denk dat ik als belofte nu een unieke kans krijg om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui. Die kans wil ik ook met beide handen grijpen. Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders.”

Bondscoach Gerben de Knegt: "Ceylin rijdt de laatste periode exceptioneel goed en bevestigde ook gister op het NK veldrijden dat ze er klaar voor is om bij de elite-vrouwen te starten om voor de wereldtitel te strijden."

Lucinda Brand rijdt de wereldbeker in Nommay niet, omdat zij op trainingsstage gaat. Marianne Vos heeft haar seizoen beëindigt in verband met een liesoperatie.

Selectie Elite-mannen: 1. Lars van der Haar; 2. Corné van Kessel; 3. Joris Nieuwenhuis; 4. David van der Poel; 5. Stan Godrie; 6. Sieben Wouters; 7. Maik van der Heijden; 8. Gosse van der Meer

Selectie Elite-vrouwen: 1. Ceylin del Carmen Alvarado; 2. Annemarie Worst; 3. Inge van der Heijden; 4. Manon Bakker; 5. Maud Kaptheijns; 6. Geerte Hoeke; 7. Aniek van Alphen; 8. Sofie van Rooijen; 9. Ilse Pluimers

Selectie U23-mannen: 1. Ryan Kamp; 2. Pim Ronhaar; 3. Kyle Agterberg; 4. Mees Hendrikx; 5. Bart Artz; 6. Luke Verburg

Selectie Junior-mannen:  1. Hugo Kars; 2. Tibor del Grosso; 3. Danny van Lierop; 4. Lucas Janssen; 5. Twan van der Drift; 6. Bailey Groenendaal

Bron: KNWU.nl

 
Button