Nieuwsarchief
/

Brand wint Hoogerheide; Worst wint Wereldbeker

Brand wint Hoogerheide; Worst wint Wereldbeker

Lucinda Brand won in Hoogerheide haar derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Na een enerverende wedstrijd etaleerde ze in de absolute finale haar goede vorm voor het nakende WK, volgende week in Zwitserland. De overgebleven concurrentes moesten continu anticiperen op haar tempoversnellingen. Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, wereldkampioene Sanne Cant, Evi Richards en Yara Kastelijn bleven het langst in haar spoor. Op het laatste steile stuk leek het te gaan tussen Brand, Alvarado en Worst. De andere drie moesten al een gaatje laten. Iets teveel risico nemen werd Alvarado noodlottig. Ze gleed onderuit en zag met lede ogen haar concurrentes voorbij komen en wegrijden. Wat restte was een zesde plaats en weg wereldbeker. Die was nu voor Worst. 

De uitslag: 1. Lucinda Brand, 2. Annemarie Worst, 3. Sanne Cant, 4. Yara Kastelijn, 5. Evi Richards, 6. Ceylin del Carmen Alvarado, 7. Shirin van Anrooij, 8. Maghalie Rochette, 9. Inge van der Heijden, 10. Laura Verdonschot.

Eindstand Telenet Wereldbeker: 1. Annemarie Worst 495 punten, 2. Ceylin del Carmen Alvarado 480, 3. Katerina Nash 430, 4. Inge van der Heijden 388, 5. Katie Compton 377, 6. Maghalie Rochette 375, 7. Lucinda Brand 370, 8. Anna Kay 346, 9. Caroline Mani 355, 10. Manon Bakker 333.

Bij de beloften was de winst voor de Nederlandse kampioen Ryan Kamp, die vorige week ook de wereldbekerwedstrijd won in het Franse Nommay. Bij de junioren werd Tibor del Grosso vijfde.

Bij de elite-mannen was het opnieuw Mathieu van der Poel, die aan het langste eind trok. "Ik ben op het juiste niveau voor het WK", meldde de titelverdediger zondag jl. vanaf de Brabantse Wal in Hoogerheide. Toon Aerts (2e) en Eli Iserbyt (3e) kwamen mee op het podium in de laatste wereldbekerwedstrijd. Lars van der Haar (6e) en Corné van Kessel (10e) in de top-tien eindigen.

De Wereldbeker was voor Toon Aerts. Na negen wedstrijden verzamelde de Belg 577 punten. Iserbyt (531) en Micheal Vanthourenhout (492) werden tweede en derde. Lars van der Haar was in de eindrangschikking met 467 punten de beste Nederlander. Corné van Kessel, vijfde met 417 punten, Mathieu van der Poel, achtste met 400 punten, en Joris Nieuwenhuis, tiende met 340 punten, reden zich eveneens in de top-tien.

Kasteelcross Zonnebeke

Ook na een trainingsstage van bijna twee weken stond er in de Kasteelcross van Zonnebeke geen maat op Mathieu van der Poel. De wereldkampioen trok halverwege de koers fel door. De concurrentie was gezien. Het was de 22ste overwinning voor Van der Poel dit seizoen. "Na zo'n trainingsstage is het altijd even afwachten. Ik ben tevreden. Het gevoel was goed'. Wout van Aert werd tweede en Jens Adams was de verrassende derde. Wietse Bosmans reed naar een vierde stek voor Eli Iserbyt. David van der Poel werd zesde.

Bij de vrouwen was het uitkijken naar Denise Betsema. De Texelse reed weer haar eerste cross na een schorsingsperiode. Na de start vanuit de achterste regionen trok ze snel door naar de kop van de koers. In de eindsprint was alleen de Luxemburgse kampioene Christine Majerus te snel. Ellen Van Loy werd derde.

 
Button