Nieuws
/

Toppers Sagan, Thomas, Dumoulin, Ewan, Kristoff, Gilbert, Evenepoel en Collbrelli starten in Surhuisterveen

Toppers  Sagan, Thomas, Dumoulin, Ewan, Kristoff, Gilbert, Evenepoel en Collbrelli starten in Surhuisterveen

Foto: Tourwinnaar 2018 Geraint Thomas maandag terug in Surhuisterveen

"Dit is volgens mij het strafste deelnemersveld dat we ooit aan de start hebben gehad van de Benelux Tour", vertelt Christophe Impens, CEO van organisator Golazo Cycling. "Veel Belgen en Nederlanders zullen zich bovendien willen bewijzen met het oog op een WK-selectie." 

Maandag a.s. zijn de vele toppers te bewonderen bij de start van de etappe Surhuisterveen - Dokkum over bijna 170 kilometer. Vanaf 11.45 tekenen de renners de presentielijst op het Torenplein. De start is om 13.00 uur op de Jan Binneslaan. Om 13.30 uur is het peleton na 'een rondje door de regio' terug op de Jan Binneslaan voor de 1e sprint.

Toppers die in Surhuisterveen bij de start te bewonderen zijn, zijn ondermeer Geraint Thomas, Tourwinnaar 2018, Peter Sagan, Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Caleb Ewan, Remco Evenepoel, Dylan Groenewegen, Alexander Kristoff, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Jakob Fugelsang, Alexey Lutsenko, Matej Mahoric, Sonny Colbrelli, wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna, Fernando Gavaria, Kasper Asgreen, Micheal Morkov, Edward Theuns, Alvaro Hodeg, Stefan Kung, de winnaar van Milaan-San Remo Jasper Stuyven, Olivir Naesen, Tiesj Benoot, Tim Wellens, Mike Teunissen, Marc Hirschi, oud-wereldkampioen Mads Pedersen, Victor Campenaerts, Soren Kragh Andersen en Tim Merlier. 

De finish is rond 17.00 uur op de Rondweg-Noord in Dokkum ter hoogte van de watertoren. In Dokkum worden in de finale twee lokale ronden verreden.

Foto: Peter Sagan, winnaar van de Profronde 2015, ontvangt uit handen van prins Pieter Christiaan de Gouden Fiets.