Nieuws
/

Tom-Jelte Slagter stopt met wielrennen

Tom-Jelte Slagter stopt met wielrennen

Foto - Tom-Jelte Slagter tussen de Van der Lijn Wereldmode rondemissen bij de Profronde van Surhuisterveen.

Tom-Jelte Slagter (31) stopt aan het einde van het jaar met wielrennen. De in Zevenhuizen (Gr.) woonachtige Slagter treedt met ingang van 1 januari a.s. als vertegenwoordiger in dienst van mechanisatiebedrijf GroeNoord, dealer van John Deere tractoren. De geboren Groningen maakte tien jaar deel uit van het profpeloton.

“Wielrennen was een groot deel van mijn leven, maar het is nooit mijn héle leven geweest,” vertelt Slagter aan William Pomp van Dagblad van het Noorden.

Slagter opgegroeid in Slochteren won in 2010 de Nederlandse wegtitel bij de beloften. In 2011 tekende hij een contract bij Rabobank. Na het stoppen van Rabobank reed hij in 2013 in het shirt van Blanco Pro Cycling. Dat jaar won hij vroeg in het seizoen twee etappes en het eindklassement van Tour Down Under en is op dat moment gelijk leider in het World Tourklassement. In 2014 zette hij de lijn door met twee etappeoverwinningen in Parijs-Nice. In de heuvelklassiekers Waalse Pijl (5e) en Luik-Bastenaken-Luik (6e) realiseerde hij top-tien uitslagen. In hetzelfde jaar debuteerde hij in de Tour de France, die hij drie keer zou rijden. In 2018 werd hij in het shirt van Team Dimension Data derde in het eindklassement van Tour Down Under.

Dit jaar reed de Groninger voor de Franse ploeg B&B Hotels-Vital Concept p/b KTM. Hoewel hij einde contract was, waren een aantal ploegen geïnteresseerd in de diensten van Slagter. Slagter koos een andere weg. “Een advertentie voor een vertegenwoordiger van onder meer landbouwmachines van John Deere, mijn favoriete machines, bracht alles in een stroomversnelling. Uitgekeken op het fietsen was ik nog niet, maar dit is een nieuwe stap in mijn leven”.

Op de foto Tom-Jelte Slagter als winnaar van de GP Werkman opticien & contactlenzen, de prijs voor de strijdlust, tijdens de Profronde van Surhuisterveen 2015.

 
Button