Nieuws
/

Tom Dumoulin start in 37e Profronde van Surhuisterveen Surhuisterveen

Tom Dumoulin start in 37e Profronde van Surhuisterveen Surhuisterveen

Tom Dumoulin start in 37e Profronde van Surhuisterveen

Tom Dumoulin start in de 37e Profronde van Surhuisterveen. Gisteren kreeg de Feanster organisatie groen licht van de Limburger. De frontman van Team Sunweb schreef de Profronde vorig jaar op zijn naam. Dumoulin staat momenteel derde in het algemeen klassement in de Tour achter het Sky duo, Geraint Thomas en Chris Froome.

Dumoulin kent een uitstekend seizoen en heeft nog altijd uitzicht op de eindbuit in deze editie van de Tour de France. In de Giro d' Italia wist Dumoulin, na de winst van vorig jaar, een knappe tweede plaats te behalen achter Chris Froome. Het wielercomité Surhuisterveen is dan ook ontzettend content met het vastleggen van de Nederlandse wielrenner van dit moment. “Als je Tom Dumoulin op de startlijst hebt, heb je een topper in huis. We zijn dan ook blij dat hij te bewonderen is bij ons in Surhuisterveen”, vertelt een enthousiaste Albert Helfrich, voorzitter van Wielercomité Surhuisterveen. “We gaan voor het geel. Dat blijft het doel. Dit kan overigens ook nog steeds met Dumoulin”, voegt Helfrich toe.

De Profronde van Surhuisterveen is op dinsdag 31 juli, de dinsdag na de finish van de Tour de France in Parijs. Zaterdag a.s. staat de Pieter Weening Classic voor toerfietsers op het programma.

 
Button