Nieuwsarchief
/

Toerversie Amstel Gold Race voor het eerst virtueel verreden

Toerversie Amstel Gold Race voor het eerst virtueel verreden

Toerversie Amstel Gold Race voor het eerst virtueel verreden

Goed nieuws in deze bizarre tijden. De Toerversie Amstel Gold Race gaat voor het eerst virtueel verreden worden. Doe mee op zondag 19 april en test jouw skills in de ultieme finale van de Amstel Gold Race via het platform van Bkool. Hoe? Vanuit je eigen huis, tuin of garage. Op zondag 19 april kun je samen met je vrienden en profwielrenners je benen testen op de iconische beklimmingen van de Amstel Gold Race.

“We hebben er alles aangedaan om het Amstel Gold Race weekend toch op alternatieve wijze door te laten gaan. Met de virtuele Amstel Gold Race richten ons op iedereen die de uitdaging aan wil gaan, zowel de toerfietsers als de profrenners. Ook de fans kunnen meegenieten, kortom precies waar het Amstel Gold Race weekend voor bedoeld is. Het wordt geen wedstrijd, maar een gezamenlijke toertocht. We hebben gekozen voor een parcours van 26 kilometer, dit is niet al te lang maar de uitdaging is er zeker, want de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in. Inmiddels hebben ook een aantal profrenners toegezegd en wordt het initiatief ondersteund door het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij”, aldus Leo van Vliet, Koersdirecteur Amstel Gold Race.

Hoe neem je deel? Deelname is mogelijk via een interactieve hometrainer, zoals die van Elite. Wielerliefhebbers kunnen de benen testen op achtereenvolgend de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk natuurlijk de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Er zijn drie starttijden: 11.00, 12.00 of 13.00 uur. Omdat Bkool de mogelijkheid geeft een gratis proefperiode van 30 dagen af te sluiten, kan iedereen kosteloos meedoen aan de Toerversie Amstel Gold Race. Voor iedereen die geen interactieve trainer heeft maar de virtuele race toch wil volgen is er de mogelijkheid om als toeschouwer mee te genieten via het Bkool platform. Kijk voor meer informatie op www.amstelgoldrace.nl.

Bron: Amstel Gold Race

 
Button