Nieuwsarchief
/

Titel Maureen Abma op geslaagd NK Veldrijden jeugd 2019

Titel Maureen Abma op geslaagd NK Veldrijden jeugd 2019

Titel Maureen Abma op geslaagd NK Veldrijden jeugd 2019

Waar de organisatie, R&TC Buitenlust, in de voorafgaande week nog twijfels had over de weersomstandigheden en de gevolgen voor het parcours én de publieke belangstelling, kon men zaterdagavond met een tevreden gevoel terugkijken. Er werd een prachtig evenement op de Berkendonk in Helmond, neergezet, wat bezocht werd door vele toeschouwers en waaraan ruim 380 deelnemers (met duidelijk veel plezier en enthousiasme) hun beste beentje voorzetten. Het publiek kreeg prachtige wedstrijden voorgeschoteld. Enkele races werden zelfs pas op de streep beslist.

Maar niet alleen op sportief gebied, ook qua uitstraling en interesse van het publiek bleek het NK een geslaagd evenement. Albert van Maasakkers, consul van de KNWU: "Het was goed georganiseerd en een mooi parcours. Voor de jeugd is plezier het belangrijkste, dus een parcours moet uitdagend zijn, maar niet té moeilijk."

Friese inbreng NK Jeugd

Maureen Abma won de nationale titel in categorie 4 meisjes. Thomas Huitema greep brons in categorie 5 jongens. Finn Hiemstra werd zesde. Tom van der Werff belandde bij de oudste categorie 7 jongens net buiten het podium met een vierde stek.

Bron: KNWU.nl

 
Button