Nieuwsarchief
/

Tim Smeenge en Arjan Dillema winnen op het Kalverdijkje

Tim Smeenge uit Zeegse pakte de overwinning in Leeuwarden bij de heren tijdens de ICW Noord mountainbike competitie. LWV De Friesche Leeuw had een mooie ronde uitgezet rondom wielerparkoers het Kalverdijkje. Vanaf de start nam Smeenge de leiding om die elke ronde verder uit te bouwen en de wedstrijd winnend af te sluiten. 'Dit was nog een mooie laatste trainingsprikkel voor de mountainbike marathon Drenthe 200 volgend weekend.', aldus de KMC biker.

Arjan Dillema uit Doezum won bij de junioren op de MTB. Een vijfde plaats was er voor Rik van der Molen uit Augustinusga. Jelle Bouma uit Houtigehage werd eveneens vijfde bij de nieuwelingen.

Veldrijden

Op de crossfiets waren er bij de jeugd overwinningen voor Collin Stienstra, Djurre Kroontje en Mads de Roos. Jeffrey Stienstra reed naar een vijfde stek. Jelrik Hiemstra werd tweede bij de nieuwelingen en Thomas Matahelumual vijfde. Bij de junioren een volledig Fries podium met Maiko Timmer (1e), Paul Bijlsma (2e) en Jorn Kooistra (3e). Janet de Vries werd 2e bij de nieuwelingen-meisjes. Bij de heren was de winst voor Benny van der Kooi. Erwin Ketellapper werd 6e en Philip Sijbrandi zevende.

In Boxtel won Mike Teunissen de nationale veldrit. Dylan Groenewegen werd zesde. Bij de nieuwelingen werd Jasper Huitema zevende. In Woerden was er bij de nieuwelingen een zevende plaats voor Björn Hommes. In Helmond stond Thomas Huitema (2e) op het podium. Finn Hiemstra werd zevende en Danijel Agricola werd negende in categorie 7.

De uitslagen en standen van ICW-Noord na de wedstrijden op het Kalverdijkje Leeuwarden zijn te vinden op www.knwunoord.nl.