Nieuwsarchief
/

Telecom Service Groep behaalt ISO 27001 en NEN 7510 certificering

Telecom Service Groep behaalt ISO 27001 en NEN 7510 certificering

Telecom Service Groep behaalt ISO 27001 en NEN 7510 certificering

Temme Sikkema (rechts), Information Security Adviseur bij CumulusTrust, reikt de ISO 27001 en NEN 7510 certificering uit aan André Pastoor (links), Algemeen Directeur Telecom Service Groep

Telecom Service Groep heeft met het behalen van zowel de ISO 27001 als de NEN 7510 certificering een belangrijke stap voorwaarts gezet. Met het behalen van deze mijlpaal is Telecom Service Groep nog beter in staat om antwoord te geven op hedendaagse en toekomstige klantwensen en -eisen.

ISO 27001 certificering

ISO 27001 is dé internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Met de behaalde certificering wordt aangetoond dat maatregelen, processen en procedures zijn gedefinieerd om te voldoen aan de eisen rondom informatiebeveiliging. Arjan Snippe, Security Officer Telecom Service Groep: “Het behalen van de ISO 27001 certificering was voor ons heel belangrijk. Het is essentieel om zorgvuldig om te gaan met vertrouwelijke gegevens en de privacy van onze relaties. Met het behalen van dit certificaat wordt objectief en onafhankelijk aangetoond dat informatiebeveiliging binnen Telecom Service Groep structurele aandacht heeft.” 

NEN7510 certificering

De NEN 7510 is een norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Arjan Snippe: “Als aanbieder van telecom, ICT en beveiligingsoplossingen, met name in de zorg, was de certificering van NEN 7510 een logische keuze. Met het behalen van deze certificering garanderen wij onze klanten dat wij integer en betrouwbaar omgaan met informatie. Ook met het oog op de AVG-ontwikkelingen is de NEN 7510 een belangrijke kwaliteitsnorm.”

Continu proces

Natuurlijk is het bewaken, het op niveau houden en verbeteren van informatiebeveiliging een continu proces. De certificering is drie jaar geldig en tussentijds worden er jaarlijks audits uitgevoerd. Daarnaast is bewustwording uitermate belangrijk. “Er is voortdurend aandacht voor dit onderwerp, bijvoorbeeld tijdens periodieke securitysessies voor medewerkers, interne audits en door nieuwe medewerkers tijdens de introductie een securityvideo te tonen. Je kunt met techniek heel veel oplossen, maar alles valt of staat toch met mensen, die maken het verschil!” aldus Arjan Snippe.

Enorm trots

Telecom Service Groep is met de certificering van zowel ISO 27001 als NEN 7510 onderscheidend in de markt. André Pastoor, Algemeen Directeur: “Uiteraard zijn wij enorm trots dat we deze certificeringen hebben behaald. Een garantie dat we gegevens optimaal beschermen en beveiligen, essentieel voor de klantrelatie van nu en de toekomst.”

Over Telecom Service Groep

Telecom Service Groep is al ruim 32 jaar een professionele en toonaangevende speler op het gebied van zakelijke telefonie (geïntegreerde vaste- en mobiele telefonie, Unified Communications, Cloud telefonie), ICT (netwerkbeheer, Wifi, VPN, Routers en Switches, Netwerkbekabeling etc.), zorgoplossingen en beveiliging. Een partner met gedegen kennis van samengestelde en complexe turn-key projecten. Vanuit de vestigingen Leek (hoofdkantoor), Heerhugowaard en Zwolle worden zakelijke klanten dagelijks door in totaal zo’n 130 enthousiaste medewerkers op landelijk niveau bediend. Telecom Service Groep, met een 24x7 helpdesk, is een servicegerichte organisatie die innovatieve en vooruitstrevende communicatie- en beveiligingsoplossingen ontwerpt, levert, implementeert en onderhoudt. High-end oplossingen die beantwoorden aan de wensen van vandaag én morgen. Voor overige bedrijfsinformatie, ga naar www.telecom-service.nl.

Telecom Service Groep is één van de partners van de wielerevenementen in Surhuisterveen.

Meer informatie

Telecom Service Groep

Hinke Komrij

Marketing Manager

Tel: +31 (594) 588588

e-mail: h.komrij@telecom-service.nl

 
Button