Nieuwsarchief
/

Surhuisterveen ontvangt 350 kinderen op het gezondheidsplein

Surhuisterveen ontvangt 350 kinderen op het gezondheidsplein

Surhuisterveen ontvangt 350 kinderen op het gezondheidsplein

In het kader van de etappe in de Healthy Ageing Tour welke donderdag 11 april aanstaande wordt verreden in de gemeenten Tytsjerkstradiel en Achtkarspelen, met start en finishplaats Surhuisterveen, wordt 's ochtends tot aan de start een gezondheidsplein georganiseerd. De activiteiten vinden plaats in en rondom de Rabobank in Surhuisterveen.

De scholen hebben zich massaal aangemeld voor de activiteit. “In de zomer hebben we ook altijd een activiteiten dag op het Torenplein voor de kinderen in het kader van de verkeersveiligheid”, zegt Ronnie van der Veen van de organisatie. “De zomeractiviteit is altijd een groot succes en hierdoor waren de scholen uit de regio direct enthousiast”. In totaal hebben 14 bedrijven en instellingen gelieerd aan gezondheid hebben hun medewerking toegezegd aan het Feanster wielercomité die verantwoordelijk is voor de organisatie. “We doen dit in nauwe samenwerking met deze partners die de kinderen een workshop geven. Het gaat om verbinden en op deze manier brengen  we educatie en sport bij elkaar”, aldus Van der Veen.

De kinderen kunnen na afloop van het gezondheidsplein om 13.30 uur de start beleven van de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour die woensdag 10 april start op het Duitse Waddenzee eiland Borkum.

 

 
Button