Nieuwsarchief
/

Surhuisterveen etappeplaats in Healthy Ageing Tour 2019

Surhuisterveen etappeplaats in Healthy Ageing Tour 2019

Surhuisterveen is dit jaar etappeplaats in de Healthy Ageing Tour. Op donderdag 11 april a.s. is Surhuisterveen start- en finishplaats van de 2e etappe van de UCI-rittenkoers.

In de Healthy Ageing Tour staat elkaar jaar de vrouwelijke wereldtop aan de start. Olympisch en wereldkampioene Anna van der Breggen, ex-wereldkampioene Chantal Blaak en Europees tijdritkampioene bij de beloften, Aafke Soet uit Heerenveen, wonnen vorig jaar elk een etappe. 

De Healthy Ageing Tour bestaat uit vijf etappes en wordt elk jaar in de tweede week van april verreden. 

De start en finish van de 2e etappe zijn gesitueerd in het centrum van Surhuisterveen, waar ook de ploegenpresentatie zal plaatsvinden. De etappe bestaat uit een omloop van 85 kilometer door de regio en vier lokale ronden van elk bijna 13 kilometer.

‘Een klapper’, noemt Erik Jager van Stichting Wielercomité Surhuisterveen de komst van de Healthy Ageing Tour naar Surhuisterveen. ‘Naast het topwielrennen wordt ook het randgebeuren in de steigers gezet met onder meer een scholenproject over gezonde voeding en een toertocht over het parcours van de Feanster etappe’.

 
Button