Nieuwsarchief
/

Superprestige manche Hoogstraten: 1. Van der Poel; 3. Van der Poel

Superprestige manche Hoogstraten: 1. Van der Poel; 3. Van der Poel

Superprestige manche Hoogstraten: 1. Van der Poel; 3. Van der Poel

In de voorlaatste manche van de Telenet Superprestige, de Aardbeiencross in Hoogstraten, stond er geen maat op Mathieu van der Poel. De Europese kampioen, die in eerste instantie niet goed uit de startblokken schoot, zette vanuit vijftiende positie snel de zaken recht en boekte zijn 28ste overwinning van het seizoen.

In het tussenklassement, met de finalewedstrijd in Middelkerke nog te gaan, nam Van der Poel de leiding over van Wout van Aert, die in Hoogstraten zesde werd. De wereldkampioen reed zijn laatste cross van het seizoen en richt het vizier vanaf nu op de wegkoersen. De frontman van Corendon-Circus heeft na de Wereldbeker volgende week ook de Telenet Superprestige binnen.

Laurens Sweeck werd tweede en de sprint om de derde plaats werd gewonnen door David van der Poel (foto onder), zijn eerste podiumplaats in een klassementscross.

Foto's: Andre Weening/Orange Pictures

Uitslag 7e manche Superprestige Hoogerheide:

1. Mathieu van der Poel  2. Laurens Sweeck B. 3. David van der Poel 4. Michael Vanthourenhout B. 5. Tim Merlier B. 6. Wout van Aert B. 7. Toon Aerts B. 8. Gianni Vermeersch B. 9. Tom Meeusen B. 10. Wietse Bosmans B.

Tussenstand Telenet Superprestige:

1.Mathieu van der Poel 100 punten

2.Wout van Aert 96

3.Laurens Sweeck 76

Weekenddubbel voor Sanne Cant: Lille en Hoogstraten

Sanne Cant gaat door met winnen. Ook vandaag in Hoogstraten reed de wereldkampioene al in de eerste ronde weg. Alleen haar medekoploopster in de tussenstand van de Superprestige Maud Kaptheijns (foto boven - nr.18) kon even aanhaken maar moest in de modder lossen. De 18e overwinning van Cant was een feit. Maud Kaptheijs werd tweede en de Britse Helen Wyman derde.

Bijzonder knap was het rijden van de jonge Nederlanders Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst (foto onder) die respectievelijk vierde en vijfde werden.

Sanne Cant leidt het klassement met 92 punten; één meer dan Maud Kaptheijns.

De uitslag:

1.Sanne Cant B.

2.Maud Kaptheijns

3.Helen Wyman Gbr.

4.Ceylin del Carmen Alvarado

5.Annemarie Worst

13.Fleur Nagengast

Tussenstand Telenet Superprestige:

1.Sanne Cant 92 punten

2.Maud Kaptheijns 91

3.Annemarie Worst 72

Beloften, junioren en nieuwelingen

Bij de beloften hetzelfde podium als de dag voordien in Lille. Wereldkampioen Eli Iserbyt won voor Thijs Aerts en Jens Dekker. In het klassement leidt Sieben Wouters met 78 punten voor de Tsjech Adam Toupalik met 72 punten.

Bij de junioren een Nederlandse overwinning, Ryan Kamp. De Belg Niels Vandeputte werd tweede en Pim Ronhaar derde. In het tussenklassement leidt Kamp, 96 punten, voor de Tsjech Tomas Kopecky, 94 punten, en Pim Ronhaar, 76 punten.

Bij de nieuwelingen was er een tweede plaats voor de Nederlandse kampioen, Salvador Alvarado. De Belg Dante Coremans won.

 
Button