Nieuwsarchief
/

Stef Krul geeft voorkeur aan studie

Stef Krul geeft voorkeur aan studie

Stef Krul geeft voorkeur aan studie

Stel Krul uit Tjalleberd is volgend seizoen niet meer te bewonderen in het shirt van Metec-TKH. Zeven seizoen reed hij voor de continentale formatie. ‘Met ingang van september a.s. begin ik aan de studie pre-master Econometrie in Rotterdam, waardoor het fietsen op een lager pitje komt te staan’, vertelde hij WielerFlits. ‘Nu ik weer fulltime ga studeren, wil ik het wielrennen op continentaal niveau er niet half bij doen. Daarvoor is het niveau te hoog en bovendien is het lastig om dan nog etappekoersen te rijden, wat ik altijd het leukst vond om te doen.’

Mocht er dit seizoen nog gekoerst worden, dan maakt de 24-jarige Fries naast zijn studie het seizoen af voor Metec-TKH. ’Geen etappekoersen meer, maar eendaagse wedstrijden in het weekend zijn geen probleem.’ ‘En ik vind het fietsen nog steeds hartstikke leuk, dus volgend jaar zal ik sowieso nog criteriums gaan rijden en misschien nog wat klassiekers’, eindigt Krul.

Op de erelijst van Krol staat onder meer de winst in de PWZ Zuidenveld Tour (‘Mijn mooiste!’) en vlakbij huis de winst in het criterium in het centrum van Gorredijk. Korte klasseringen waren er ook in het eindklassement van etappekoersen: 3e in Tour du Loir et Cher en de Flèche du Sud. Ook mocht de renner uit de Streek stagelopen bij Jumbo-Visma.

 

 
Button