Nieuws
/

Sprinter Mark Cavendish naar 40e Profronde Surhuisterveen

Sprinter Mark Cavendish naar 40e Profronde Surhuisterveen

Foto Dick Soepenberg/Sportfoto Photoagency.- Mark Cavendish ook in Surhuisterveen, waar hij in 2012 de Gouden Fiets won.

Met sprinter Mark Cavendish heeft het Wielercomité opnieuw een snelle man toegevoegd aan de deelnemerslijst. Ook Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn maakt dinsdag 26 juli aanstaande zijn opwachting in Surhuisterveen.

In een eerder stadium waren Fabio Jakobsen, Mathieu van der Poel, Dylan Groenewegen, Taco van der Hoorn en Martijn Tusveld al gecontracteerd voor de 40ste editie. Ook Nederlands tijdritkampioen Bauke Mollema is van de partij net als Koen Bouwman, de winnaar van de bergtrui in de Giro d’ Italia.

Met de komst van Cavendish staat er een waar sprintersgilde aan het vertrek op De Kolk in de strijd om de Gouden Fiets. De Brit is met 34 etappezeges in de Tour de France samen met Eddy Merckx recordhouder. Vorig jaar won hij vier etappes en de Groene trui in de Tour. Dit jaar reed hij de Giro. De oud-wereldkampioen en winnaar van Milaan-San Remo won de derde etappe en bracht zijn aantal etappezeges in Italië op achttien.

De talentvolle Pascal Eenkhoorn veroverde in juni op de VAM-berg in Wijster de Nederlandse titel bij de profs.

‘Op dit moment zijn er nog diverse onderhandelingen gaande om renners naar Surhuisterveen te halen’, vertelt wedstrijdcoördinator Erik Jager. ‘Het gebeurde vaker dat op de dag van de wedstrijd de laatste handtekeningen werden gezet.’

Podium Profronde van Surhuisterveen 2012 - v.l.n.r. Peter Sagan, Mark Cavendish, Pieter Weening geflankeerd door de rondemissen van Van der Lijn Wereldmode.

 
Button