Nieuwsarchief
/

Sprinter Fabio Jakobsen ook naar Profronde van Surhuisterveen

Sprinter Fabio Jakobsen ook naar Profronde van Surhuisterveen

Sprinter Fabio Jakobsen komt naar de 39ste Profronde van Surhuisterveen. De sprinter van Deceunick-Quick Step won aan het begin van deze maande de groene trui in de Vuelta.

,Jakobsen stond hoog op de verlanglijst”, zegt organisator Erik Jager. , Jakobsen heeft een geweldige comeback gemaakt in het peloton na zijn zware crash in de eerste etappe van de Ronde van Polen van vorig jaar. Hij wist zich met succes terug te vechten.”

De 25-jarige Jakobsen won dit jaar drie etappes in de Vuelta. Als kers op de taart nam de in Heukelem geboren Gelderlander de groene trui mee terug uit Spanje. Daarmee is hij de derde Nederlander die deze eeuw een trui meenam uit een grote ronde. Dat lukte alleen Bauke Mollema (groene trui Vuelta 2011) en Tom Dumoulin (roze trui Giro 2017).

Naast Jakobsen komt met Giacomo Nizzolo nog een goede sprinter naar Surhuisterveen. De tweevoudige Italiaanse kampioen won dit jaar de 13e etappe in de Giro d’ Italia. Eerder werd ook al de nieuwe wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna vastgelegd.

 
Button