Nieuwsarchief
/

Speaker Andries Nieuwenhuis onderscheiden met het Gouden Wiel

Speaker Andries Nieuwenhuis onderscheiden met het Gouden Wiel

SURHUISTERVEEN – Tijdens de vergadering voorafgaande aan de 38ste Profronde van Surhuisterveen, is Andries Nieuwenhuis onderscheiden met het Gouden Wiel van de KNWU. Dit is de hoogste onderscheiding die de nationale wielerbond kent. Districtsvoorzitter Rikus Bartol sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat Nieuwenhuis voor de wielersport heeft verzet. Andries Nieuwenhuis begon z'n carrière in 1971 op de fiets. Dit in navolging van zijn jongere broer Emi. In 1979 werd de fiets verruild voor de microfoon.

Naast zijn werk als speaker is Nieuwenhuis sinds 1983 één van de grote mannen achter de Profronde van Surhuisterveen. Daarnaast was de oud onderwijzer bestuurslid voor zowel de Wielervereniging Drachten e.o. als het Districtsbestuur Friesland.

In Brasserie Kolkzicht werd het Gouden Wiel onder toeziend oog van zijn vrouw Hilda, dochter en kleinkinderen opgespeld. “Ik ben hier even stil van en ik heb 'pikefel' op de armen”, sprak de man die anders niet om woorden verlegen zit. Andries is de vijfde Fries die de onderscheiding mocht ontvangen.

 
Button